Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

LA DIPUTACIÓN Y EL AYUNTAMIENTO DE AGULLENT FIRMAN UN CONVENIO PARA LA RECUPERACIÓN AMBIENTAL Y PAISAJÍSTICA DEL BARRANCO DE LA FONT JORDANA.

El projecte de recuperació d’aquest tram del barranc té un pressupost de 57.125€ que seran assumits en un 15% per l’ajuntament i en un 85% per la Diputació de València

La recuperació ambiental i paisatgística del barranc de la Font Jordana és el proper objectiu de l’Ajuntament d’Agullent, en el seu propòsit de posar en valor el patrimoni cultural i natural. L’actuació es centrarà en els 400 metres de barranc que corren paral•lels al parc fins l’encreuament del camí del cementeri. Un espai d’alt valor natural però agredit pels processos erosius, la invasió de vegetació aliena a un barranc i la presència de residus.

El projecte de recuperació d’aquest tram del barranc té un pressupost de 57.125€ que seran assumits en un 15% per l’ajuntament i en un 85% per la Diputació de València, que acaba de signar un conveni amb l’Ajuntament d’Agullent per a fer realitat aquest projecte dins del seu programa de recuperació d’espais degradats. La intervenció contempla la neteja de residus sòlids, la contenció del talús generat per la construcció del parc, l’eliminació d’espècies vegetals al•lòctones i l’actuació en els arbres i arbustos de ribera existents per a potenciar el seu creixement. A més es plantaran espècies autòctones adequades a l’espai i s’obrirà una senda pel llit del barranc per a poder passejar a peu. El projecte compta amb la corresponent autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Per facilitar que eixa senda puga recórrer tota la longitud del barranc, es construirà una passarel•la que creuarà la llera del rierol de costat a costat. Al llarg del recorregut de la senda interpretativa, es situaran 2 cartells informatius, en els quals s'oferirà informació sobre la flora, vegetació, fauna i el patrimoni que es pot observar al trajecte. A més es situaran al llarg del recorregut de la senda 8 caixes niu, per facilitar la nidificació d'espècies d'aus a la zona.