Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

EL AYUNTAMIENTO DE AGULLENT FINALIZA LA REMODELACIÓN ÍNTEGRAL DEL CAMINO DE SUBIDA A LA ERMITA DE SANT VICENT FERRER

El projecte ha inclòs la renovació del paviment dels 350 metres lineals de camí així com de la replaça de davant de l’ermita, però també la millora de les condicions de seguretat dels vianants amb la creació de xicotets murets de protecció i la instal•lació de baranes de fusta per a salvar els desnivells.

L’Ajuntament d’Agullent ha finalitzat les obres de millora del camí per a vianants que va del paratge de la Font Jordana fins l’Ermita de Sant Vicent Ferrer, que ha ascendit a 60.000€ assumits íntegrament per l’ajuntament. Uns treballs que han permès renovar íntegrament el paviment del camí que connecta dos dels punts més singulars d’aquesta localitat, per tal d’adequar-los no només estèticament sinó per tal de millorar la seguretat del vianants.

El projecte ha inclòs la renovació del paviment dels 350 metres lineals de camí així com de la replaça de davant de l’ermita, però també la millora de les condicions de seguretat dels vianants amb la creació de xicotets murets de protecció i la instal•lació de baranes de fusta per a salvar els desnivells. La intervenció ha contemplat la substitució del mobiliari urbà, la neteja de la massa forestal de la zona i l’adequació estètica del recorregut a la importància i singularitat que té, doncs aquest camí alberga nombrosos itineraris culturals, festius i religiosos d’Agullent.

L’actuació finançada al 100% per l’Ajuntament d’Agullent també ha inclòs la millora de la senda del viacrucis on s’ubiquen les casetes del calvari. En ell existia una zona pràcticament intransitable, on s’ha executat una escala feta amb els tronc dels pins procedents dels arbres secs de l’àrea.

Abans de la intervenció, el camí de pujada a l’ermita estava sensiblement deteriorat per l’erosió, l’assentament del terreny i el deteriorament generat pel pas dels anys, ja que l’actual paviment i murets van ser efectuats a principis dels anys 70. Segons ha explicat Jesús Pla, alcalde d’Agullent, aquest projecte de millora de la pujada a l’Ermita està dins del pla estratègic que té dissenyat l’Ajuntament d’Agullent per la recuperació, recondicionament i posada en valor de llocs d’elevat ús públic. Cal recordar que en el marc d’aquesta planificació ja s’han realitzat nombroses actuacions al llarg dels darrers anys com la millora del Llavador de Dalt, la connexió entre el parc de la Font Jordana i la serra, o la posada en valor del Fornet de la Neu i del seu entorn