Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

AGULLENT MARCA EL INICIO DE LOS ENCUENTROS 2015 CON LA PRIMERA FIESTA LÚDICA Y REIVINDICATIVA EN LA TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIA

És la segona vegada que se celebra la Trobada de la comarca en aquesta població. L’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, ha destacat que, només hui l’existència d’una escola pública, valenciana i en valencià és la garantia per a un demà d’un País Valencià de ciutadans i ciutadanes preparats i lliures.

Escola Valenciana va celebrar a finals de febrer l’avantsala de les Trobades 2015,amb la ‘Crida per l’escola que volem’, que es va convertir en la presentació pública de la principal activitat d’Escola Valenciana amb més de 30 actuacions musicals i culturals, entre les quals 10 muixerangues d’arreu del País Valencià, reunides a València.

Este cap de setmana han començat les Trobades d’Escoles en Valencià 2015 a Agullent, en la Vall d’Albaida. El recorregut s’allargarà fins al 6 de juny en un total de 19 festes per la llengua.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha fet referència al manifest de les Trobades 2015 en el context de la festa d’Agullent ja que volen treballar en positiu, amb il.lusió i amb força per a dotar d'una sòlida estructura el sistema educatiu. Les Trobades són actes d’estima a la llengua.

Des d’Escola Valenciana s’ha volgut fer èmfasi en la lloable actitud de defensa per la millor educació possible que estan fent de forma constructiva les famílies del CEIP Bonavista i del CEIP Martinez Valls d’Ontinyent per a garantir l’ensenyament en valencià als seus fills i filles després dels greus atacs patits per les decisions de la consellera Maria José Català. Dos dels casos de vulneració dels drets lingüístics que Escola Valenciana ha denunciat ací i a estaments europeus.

És la segona vegada que se celebra la Trobada de la comarca en aquesta població. L’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, ha destacat que, només hui l’existència d’una escola pública, valenciana i en valencià és la garantia per a un demà d’un País Valencià de ciutadans i ciutadanes preparats i lliures, en definitiva, només una escola pública, valenciana i en valencià garantirà als valencians i valencianes la seua supervivència com a poble. Pla mostrava la seua satisfacció de l’organització, i de la implicació de totes les associacions del nostre poble en la Trobada d’escoles en valencià”.

96 tallers i paradetes dels centres educatius, AMPES, entitats, associacions, editorials i llibreries, han omplert els carrers d’Agullent. A això s’han sumat les 3 exposicions i les 9 actuacions musicals i culturals que s’han desenvolupat durant la vesprada de dissabte, des de l’inici de la festa lúdica i reivindicativa per l’escola que volem a les 16 hores.

Josep Andrés Timor, president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, ha remarcat que la Trobada enfortix el suport del teixit social de la comarca per a fer possible el model de l’escola que volen de cara el curs que ve. Mostrava també la seua satisfacció de tornar a Agullent i de ser la Trobada que en 2015 obri pas a la resta de festes per la llengua arreu de les nostres comarques.