Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

CAP DE SETMANA ECLÈCTIC DEL MAIG MUSICAL D’AGULLENT

El clarinet i el piano seran els protagonistes del concert programat el dissabte 9 a les 20h a l’auditori municipal Josep Mª Bru en el marc del Maig Musical 2015.El diumenge l’escenari de l’auditori acollirà un concert de percussió i veu, una combinació poc utilitzada pels compositors però que donarà l’oportunitat de donar protagonisme al ritme i la melodia

Segon cap de setmana de la huitena edició del Maig Musical d’Agullent, farcit de programació amb propostes de diferents estils.

De fet la programació musical comença hui divendres a les 20h a l’auditori municipal amb les “Noves propostes musicals” de Dani Casanova, una XERRADA per apropar-se d’una manera pràctica a la música comercial, al món dels musicals, dels lipdubs, dels flashmobs i de tota una sèrie d’espectacles que ja formen part de la nostra societat.

El clarinet i el piano seran els protagonistes del concert programat el dissabte 9 a les 20h a l’auditori municipal Josep Mª Bru en el marc del Maig Musical 2015. El duo Casanova-Company (clarinet i piano respectivament) uniran forces a l‘escenari amb José Vicente Herrero, clarinet solista de l’Orquestra de València per a interpretar músiques del món, identificatives de pobles o regions.

El diumenge l’escenari de l’auditori acollirà un concert de percussió i veu, una combinació poc utilitzada pels compositors però que donarà l’oportunitat de donar protagonisme al ritme i la melodia. Jorge Navarro i Juan Sanleonardo, ambdós a càrrec de la percussió i Empar Llàcer amb la seua veu, oferiran un extens repertori el diumenge 10 a partir de les 19h a l’auditori municipal Josep Mª Bru.

“El Maig Musical 2015, és especial en molts sentits, des del número de concerts i activitats programades, més que mai, fins el fet, no gens anecdòtic, que tots els concerts i activitats estan protagonitzats per músics d’Agullent”, explica Eduard Pinter, regidor de Cultura. Per aquesta circumstància s’ha editat un llibret especial del Maig Musical 2015 on s’arreplega no només la programació dels concerts i activitats, sinó també es fa un compendi de la trajectòria de tots els músics participants. El llibret compta amb la col•laboració d’un expert en el món de les societats musicals valencianes, el professor Pau Rausell.

El Maig Musical s’encetarà aquest diumenge 3 de maig amb el concert de Toni Soriano a les 19h a l’Auditori Municipal i es perllongarà fins a mitjans de juny, tot omplint de música els caps de setmana.

Cal destacar que en el Maig Musical 2015 s’estrenarà l’obra De llegenda del mestre Josep Maria Bru, basada en la novel•la de l’agullentí Vicent Belda. Així mateix cal fer una menció especial a la interpretació de la Missa Ceciliana que tindrà lloc el 13 de juny. Obra de l’il•lustre agullentí, el mestre Amanci Amorós Sirvent (que dóna nom a l’escola de música), i que ha sigut possible recuperar gràcies al treball de l’agullentina Elena Micó Terol.

“Al llarg d'aquests huit anys hem pogut gaudir de molts concerts i espectacles relacionats amb la música, de varietat d'estils, gèneres, intèrprets, públics, etc. Però si una cosa s’ha repetit al llarg d’aquests temps ha sigut la presència destacada dels intèrprets de casa nostra”, afirma el regidor de Cultura. “També des del primer moment s’ha comptat amb la implicació directa de l’Agrupació Musical d’Agullent i de l’Escola de Música. A tots ells gràcies”.