Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

AGULLENT ACOGE HASTA EL PRÓXIMO SÁBADO UNA NUEVA EDICIÓN DE FOLKSONA 2015: “UN PAÍS DE DANSADES”

La cloenda tindrà lloc el dissabte 27 de juny a la Sala Multiusos d’Agullent (17 h) amb un concert en què s’interpreta una suite i un ball de plaça.

Les colònies de música folk per a joves intèrprets es realitzen a Agullent (Vall d’Albaida) del 21 al 27 de juny. Aquesta és la novena edició i comptem amb participants de 8 a 16 anys, procedents de punts molt diversos de la geografia valenciana que van des de l’Alt Maestrat fins a l’Alcoià.

Encara que el punt central és la música, durant aquesta setmana comptaran amb activitats lúdiques, formatives, vinculades a la nostra cultura i tradició, des d’animació, jocs, ball i coneixement de l’entorn natural i dels recursos de què disposa.

L’única condició per a participar-hi és tenir unes mínimes nocions musicals (conèixer l’escala del seu instrument) donat que el repertori musical s’ha adaptat a diferents nivells i instruments.

La cloenda tindrà lloc el dissabte 27 de juny a la Sala Multiusos d’Agullent (17 h) amb un concert en què s’interpreta una suite i un ball de plaça.

L’estada consisteix en la formació d’una orquestra folk que interpretarà una suite de temes del nostre patrimoni musical. La suite d’enguany al Folksona farà un recorregut al voltant de la dansada, per tots els racons del nostre país, atenent a les diferents formes d’interpretar aquest ball tan nostre i popular que, degut a l’èxit, ha arrelat en els nostres pobles, i l’ha convertit consegüentment en un dels balls tradicionals més emblemàtics.

Els aspectes que podrem observar en aquest recull responen a criteris rítmics, la forma de ballar-la, la indumentària, els acompanyaments o les finalitzacions que podem apreciar, el paper del cap de dansa, etc.

Pel que fa a la localització, han volgut fer una distribució geogràfica en funció de similituds en les formes de ballar-la, sempre adaptant-les a la peculiaritat dels integrants de l’orquestra. La distribució és la següent:

• Zona nord: Castelló fins a la Ribera.

• Zona centre: Des de la Ribera fins la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià.

• Zona sud: Arriba a Alacant, Elx, Marina Baixa i alguns punts del Baix Segura