Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

AGULLENT JA TÉ ENLLESTIT EL PROGRAMA DE LES FESTES DEL MIRACLE

Divendres 4 de setembre arranquen a Agullent oficialment les Festes del Miracle, que inclouen actes d’un alt valor etnològic, històric i cultural com la Nit de les Fogueretes, declarada per la Conselleria de Turisme com a Festa d’Interés Turístic, en l’apartat de Festa d’Interés Local de la Comunitat Valenciana.

Agullent ja té enllestit el programa de les Festes del miracle. Les activitats començaràn el 24 d’agost amb els jocs a la Font. Del 25 al 27 d’agost es duràn a terme tallers de fanalets per als més menuts a la Sala multiusos i el divendres 28 d’agost actuació de contacontes al Parc de la Font jordana.

El dissabte 29 d’agost es durà a terme un sopar popular a la Font amb la col.laboracio dels festers de Sant vicent i, a partir de les 23.30 de la nit música tradicional amb Juan Carlos Colomer al Parc de la Font Jordana.

El 30 d’agost actuará elgrup de danses de Picanya i el dijous 3 de setembre s’inaugurarà una mostra d’art infantil. I, així arribem als diez grans de les Festes. El 4,5,6 de setembre quan es celebrarà la nit de les fogueretes, el dia del miracle i el dia del crist.

Divendres 4 de setembre arranquen a Agullent oficialment les Festes del Miracle, que inclouen actes d’un alt valor etnològic, històric i cultural com la Nit de les Fogueretes, declarada per la Conselleria de Turisme com a Festa d’Interés Turístic, en l’apartat de Festa d’Interés Local de la Comunitat Valenciana. A partir de les 23h, i coincidint amb el primer divendres de mes, Agullent reviurà més de 400 anys de tradició ininterrompuda amb la Nit de les Fogueretes, una de les romeries nocturnes més antigues del País Valencià. Com marca la tradició, cada primer divendres de setembre per la nit, veïns i visitants pugen cap a l’ermita de Sant Vicent Ferrer amb fanalets i torxes, per a rememorar el milacre de la pesta. Tots plegats, després de cantar els goigs, esperaran en filera per a untar-se amb l’oli miraculós de la llàntia de Sant Vicent, que al 1600 els deslliurà de la pesta bubònica que amenaçava la localitat.

A la baixada de l’ermita, els festers del Crist repartiran als assistents cacaus, tramussos, refrescs i cervesa al parc de la Font Jordana, on actuarà l’Orquestra Titànic. Les Festes del Miracle es desenvoluparan al llarg de tot eixe cap de semana.