Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

AMIGÓ I BORT ANUNCIEN A AGULLENT LA CREACIÓ DE LA UNITAT DE GESTIÓ FORESTAL PER A EXECUTAR POLÍTIQUES DE PREVENCIÓ I REFORESTACIÓ “RIGOROSES”

La comitiva també ha visitat les obres de recuperació ambiental i paisatgística del barranc de la Font Jordana, iniciades fa unes setmanes. L'actuació se centra en els 400 metres de barranc que corren paral•lels al parc fins a l'encreuament del camí del cementeri

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó i el diputat de Medi ambient, Josep Bort, han anunciat a Agullent la creació de la Unitat de Gestió Forestal “per a executar polítiques de prevenció i reforestació serioses i rigoroses”.

Tots dos dirigents s'han desplaçat fins al municipi de la Vall d'Albaida per a comprovar l'avanç de les obres de recuperació ambiental del barranc de la Font Jordana i per a visitar, acompanyats per l'alcalde d'Agullent, Jesús Pla, i diversos tècnics municipals, la zona afectada per l'incendi de 2010.

Sobre la nova Unitat de Gestió Forestal, la vicepresidenta Maria Josep Amigó ha assenyalat la necessitat i urgència d'establir una política de reforestació efectiva.

Per a desenvolupar les noves línies actuació mediambientals de la Diputació “és imprescindible treballar en equip des de totes les administracions, al costat dels ajuntaments i la Generalitat, i explicant també amb la indispensable aportació de la societat civil que, a través de grups ecologistes i agrupacions diverses actuen també sobre el territori”, ha comentat Amigó.

La Unitat de Gestió Forestal atendrà estudis d'ordenació i gestió forestal, prevenció d'incendis, reforestacions i posada en valor del patrimoni natural per a asseure les bases que fonamentaran la distribució de recursos.

Entre els recursos, el diputat de Medi ambient ha citat les brigades “que fins ara no han seguit una distribució territorial estratègica i, amb aquests nous pilars i la coordinació amb altres sectors de la gestió forestal, la prevenció d'incendis i l'extinció, com són els bombers, donaran una resposta més eficient davant les necessitats reals”.

Josep Bort ha avançat que la gestió futura de la nova Unitat Forestal es basarà en estudis previs de necessitats de reforestaración i ordenació de muntanyes municipals. A partir d'aquestes anàlisis prospectives, la Unitat de Gestió Forestal escometrà plans de prevenció i actuació enfront d'incendis i una distribució racional de brigades “per a posar en valor uns recursos naturals tan valuosos i identitaris com són els de la Vall d'Albaida”, ha dit Bort.

Per la seua banda, l'alcalde d'Agullent, Jesús Pla, ha agraït la visita de la vicepresidenta i del diputat “i la seua disposició per a oferir respostes als problemes i necessitats que hem plantejat”.

La comitiva també ha visitat les obres de recuperació ambiental i paisatgística del barranc de la Font Jordana, iniciades fa unes setmanes. L'actuació se centra en els 400 metres de barranc que corren paral•lels al parc fins a l'encreuament del camí del cementeri i pretén recuperar aquest espai d'alt valor natural però agredit pels processos erosius, la invasió de vegetació @ajeno a un barranc i la presència de residus.

El projecte té un pressupost de 57.125 euros que seran assumits en un 15% per l'ajuntament i en un 85% per la Diputació de València, entitats que a l'inici de l'any van signar un conveni per a fer realitat aquest projecte dins del seu programa de recuperació d'espais degradats.

La intervenció contempla la neteja de residus sòlids, la contenció del talús generat per la construcció del parc, l'eliminació d'espècies vegetals invasores i l'actuació en els arbres i arbustos de ribera existents per a potenciar el seu creixement. A més es plantaran espècies autòctones adequades en l'espai i s'obrirà una senda pel llit del barranc per a poder passejar a peu. El projecte compta amb la corresponent autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Una altra de les singularitats del projecte és que l'actuació projectada també contempla la restauració i consolidació de l'estructura del pont de pedra que existeix al costat de l'actual