Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

LA POBLA DEL DUC DUU A TERME UNA JORNADA DE PLANTACIÓ D'ARBRES EL PROPER DISSABTE

Serà a les 5 de la vesprada i s'eixirà des de la Plaça de l’Església. D’Aquesta manera, La Pobla del duc es suma a la commoeraciò del dia de la terra que es va celebrar el passat 22 d’abril.

La pobla del duc du a terme una jornada de plantació d'arbres dissabte que ve. Serà a les 5 de la vesprada i s'eixirà des de la Plaça de l’Església. D’Aquesta manera, La Pobla del duc es suma a la commoeraciò del dia de la terra que es va celebrar el passat 22 d’abril.

L'ONU, que enguany ha triat com a lema per a celebrar l'efemèride «Els arbres per a la Terra», vol implicar als ciutadans, els governs i les organitzacions en la important i necessària labor de plantar 7,8 milions d'arbres en els pròxims cinc anys.

I es que, els arbres ajuden a combatre el canvi climàtic en absorbir l'excés perjudicial de CO2 present en l'atmosfera. De fet, en un sol any, mitjana héctarea d'arbres madurs absorbeix la mateixa quantitat de diòxid de carboni que produeix la conducció mitjana d'un automòbil (estimada en uns 42.000 quilòmetres). Els arbres ens permeten respirar aire net, atès que també absorbeixen les olors i els gasos contaminants (òxids de nitrogen, amoníac, diòxid de sofre i ozó) i les partícules nocives de l'aire, atrapant-los en les seues fulles i la seua escorça.

Els arbres contraresten la pèrdua d'espècies. Mitjançant la plantació dels arbres adequats podem contribuir a pal•liar la desaparició d'espècies i proporcionar una major connectivitat entre els ecosistemes.

Els arbres proporcionen mitjans de vida a les comunitats, aconseguint la seua sostenibilitat econòmica i ambiental a llarg termini i comerciejant-los els aliments, l'energia i els ingressos necessaris.