Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

LA POBLA DEL DUC COMMEMORA EL DIA DEL TREBALLADOR AMB UN ESMORZAR

D’aquesta manera, la localitat es suma a la commemoració del Dia Internacional dels Treballadors o Primer de Maig, la festa per antonomàsia del moviment obrer mundial.

La pobla del duc commemora el dia del treballador amb un esmorzar. Serà a la cooperativa vitivinícola, a partir de les 10.30 del matí. D’aquesta manera, la localitat es suma a la commemoració del Dia Internacional dels Treballadors o Primer de Maig, la festa per antonomàsia del moviment obrer mundial. És una jornada que s’ha utilitzat habitualment per realitzar diferents reivindicacions socials i laborals.

Des del seu establiment en la majoria de països (per acord del Congrés Obrer Socialista de la Segona Internacional, celebrat a París en 1889, és una jornada de lluita reivindicativa i d’homenatge als Màrtirs de Chicago. Aquests sindicalistes anarquistes van ser executats a Estats Units per la seva participació en les jornades de lluita per la consecució de la jornada laboral de vuit hores, que van tenir el seu origen en la vaga iniciada l’1 de maig de 1886 i el seu punt àlgid tres dies més tard, el 4 de maig, en la Revolta de Haymarket. En l’actualitat és una festa reivindicativa dels drets dels treballadors en sentit general, i se celebra en molts països.