Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

LA POBLA DEL DUC ESCALFA MOTORS PER A LA CELEBRACIÓ DE LA TROBADA D’ESCOLES D’ADULTS AMB UNA VISITA CULTURAL

Concretament, Antonio Calzado s’encarregà d’explicar tota la historia del refugis militars i Mónica Tormo tot allò que es relacionava amb l’interior del poble.

Amb l’acompanyament de totes les escoles d’adults de la Vall d’Albaida, a la Pobla del Duc s’ha pogut dur a terme una visita cultural prèvia a la XXVIII (28) trobada, on tots han gaudit d’unes rutes guiades pels raconets més especials del poble. Concretament, Antonio Calzado s’encarregà d’explicar tota la historia del refugis militars i Mónica Tormo tot allò que es relacionava amb l’interior del poble.

Començaren la Ruta del Vi pel Carrer Nou i es trovaren la Casa Capsir, una casa d’uns antics terratinents del vi molt ben conservada. Continuaren amb el Palau dels Ferrers on en la seua fatxada hi havia un escut de pedra. Seguidament, era el torn d’entrar al celler subterrani d’Inés Gomar al Carrer Augusto Gomar i Soler. Aquest estava molt ben conservat pels propietaris i guardava moltes ferramentes de l’antiguitat. Avançaren amb la ruta i es trobaren al Carrer San Cristòfol, antigament denominat dels Boscans per la quantitat de persones que tenien eixe cognom. Topàren amb la casa de Pilar Garcia per veure el seu celler i la seua cambra de canyís on hi havia un eixugador de fulles de morera per extraure la seda. Acabaren aquesta primera ruta a l’Hotel Rural amb un tast de vi.

Prosseguiren amb la ruta de nou, però ara cap als Refugis situats al Pla de Missena on Antonio Calzado fou l’encarregat d’explicar-los, part per part tota, la importància que aquella zona va tindre anys enrere.

I per acabar, solament queda citar a tota aquella gent que participà de la Vall d’Albaida perquè sense ells de ben segur tot açò no haguera tingut ningun sentit, perquè gràcies a aquestes trobades podem trobar-se amb antics amics. La próxima cita: l’11 de juny amb la Trobada d’Escoles d’Adults.