Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

EL “MAIG MUSICAL” D’AGULLENT DEDICA PART DE LA SEUA PROGRAMACIÓ AL GRUP AL TALL

El tribut a aquesta formació musical continuarà el divendres 13 de maig amb la projecció del documental “Sempre Al Tall” a l’Auditori Municipal d’Agullent a les 19:30 hores. La cinta, dirigida per Josep Pitarch i produïda per la Universitat de València

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Agullent ha dedicat part de la programació del “Maig Musical” 2016 a donar a conèixer i a posar en valor l’aportació del grup valencià Al Tall.

Aquest divendres 6 de maig a les 19 hores a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura d’Agullent s’inaugurarà l’exposició “Al Tall: 35 anys de música mediterrània des del País Valencià”. És tracta d’una exposició conformada per vint-i-quatre plafons que expliquen la manera de fer música d’Al Tall, amb una contextualització històrica, acompanyada d’il•lustracions i fotografies. Una mostra que permet fer un recorregut per una formació que va plantejar la renovació de la música tradicional i que compta amb més de mil actuacions en directe i 16 CDs enregistrats. L’exposició romandrà oberta a la Casa de al Cultura d’Agullent fins el proper diumenge 15 de maig.

El tribut a aquesta formació musical continuarà el divendres 13 de maig amb la projecció del documental “Sempre Al Tall” a l’Auditori Municipal d’Agullent a les 19:30 hores. La cinta, dirigida per Josep Pitarch i produïda per la Universitat de València, està present en els últims assajos, trobades, concerts i homenatges d’Al Tall. Presenta de primera mà les reaccions i repercussions que va comportar l’anunci de la seua retirada i planteja el futur de la música valenciana després de la seua desaparició com a formació en actiu.

Maria Herrero, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Agullent, ha explicat que Al Tall va ser capdavanter en l'aprofitament de la música tradicional valenciana per a fer música actual, i que és important aprofundir en la seua trajectòria, “tant per als aficionats al grup, que a l’exposició i al documental esbrinaran dades que desconeixien sobre la formació, com per a la gent més jove que potser no els té tant presents”