Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

LA CORAL POLIFONICA ALCOIANA ACTUA AQUEST DISSABTE A AGULLENT

En l'actualitat, al voltant de 40 membres entre tenors, baixos, contraaltos i sopranos formen la Coral que dirigida sota la batuta d'Alexandra Soler continua la seua tasca musical, duent a terme diferents actuacions al llarg de tot l'any.

La coral polifonica alcoiana actua aquest dissabte a Agullent. Serà a les 8 d ela vesprada a l’auditori municipal. Es tracta d’una propostas més del maig musical que s’està duent a terme a la localitat al llarg de tot el mes.

La coral polifónica aloiana va ser fundada l'any 1952 pel seu primer director, Juan Bautista Carbonell Pastor, impulsor a Alcoi de la música vocal. Va ser rellevat l'any 1960 per Gregorio Casasempere Juan.

L'eixida d'alguns membres de la Coral, van afeblir molt la Coral Polifònica que va ser a punt de desaparèixer. No obstant açò, amb l'arribada d'Eduard Terol i de Francisco Amaya a la dirección de l'Entitat, es va iniciar un nou projecte, el qual va determinar la creació d'un cor infantil i un altre de càmera, produint-se un espectacular creixement, tant per la quantitat de membres com per la qualitat del so.

A partir de l'any 2003 es produeix el relleu en l'adreça del Cor. Eduard Terol continua com a corista i és substituït en la direcció per Alexandra Soler i Aguilar, actual directora.

En l'actualitat, al voltant de 40 membres entre tenors, baixos, contraaltos i sopranos formen la Coral que dirigida sota la batuta d'Alexandra Soler continua la seua tasca musical, duent a terme diferents actuacions al llarg de tot l'any. En aquest període ha sigut notable la incorporació de noves/us membres de diverses edats que donen a la Coral nous impulsos per a seguir fent història .