Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

AUGMENTA LA RECOLLIDA DE ROBA USADA AMB FINALITAT SOCIAL A AGULLENT

Els veïns i veïnes d’Agullent han recollit durant el primer semestre del 2016 un total d'1.907 kg de tèxtil usat a través dels dos contenidors distribuïts pel municipi de l’ONGD Humana Fundación Pueblo para Pueblo. La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient i a reduir la petjada mediambiental, en tant que s’atorga una segona vida a una peça de roba que d'una altra manera aniria a parar a l'abocador.

Els veïns i veïnes d’Agullent han recollit durant el primer semestre del 2016 un total d'1.907 kg de tèxtil usat a través dels dos contenidors distribuïts pel municipi de l’ONGD Humana Fundación Pueblo para Pueblo. Una organització no governamental per al desenvolupament que des del 1987 promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització de tèxtil, i duu a terme programes de cooperació a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia així com d'ajuda social a l’estat espanyol.

Aquests gairebé dos mil quilos arreplegats en sis mesos representen un augment del 12,37% respecte al mateix període de l'any anterior (1.697 kg). En tant que segons les dades de la Comissió Europea, cada quilo de roba que es reutilitza i no s’incinera evita l'emissió de 3,169 kg de CO2, les gairebé dues tones recollides durant el primer semestre a Agullent representen un estalvi de sis tones de CO2 a l'atmosfera.

Front aquestes xifres, el responsable de l'àrea de Recollida d'Humana a la delegació de Llevant, Salva Palacios Pardo, ha volgut agrair la col•laboració ciutadana. “És molt d’agrair als agullentins i agullentines que li donen una finalitat social a la roba usada”, comenta. “I que siguen conscients de la importància de reutilitzar i contribuir a la sostenibilitat global per la qual treballem, promovent l'economia circular”.

La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient i a reduir la petjada mediambiental, en tant que s’atorga una segona vida a una peça de roba que d'una altra manera aniria a parar a l'abocador.