Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

AGULLENT JA TÉ ENLLESTIT EL PROGRAMA DE LES FESTES DEL MIRACLE

Dissabte 3 de setembre serà el dia del miracle i el diumenge es commemorarà el dia del Crist

Agullent ja té enllestit el programa de les festes del miracle 2016. Divendres 2 de setembre arranquen oficialment a Agullent les festes delo Miracle que inclouen actes d’un alt valor etnològic, històric i cultural com la Nit de les Fogueretes, declarada per la Conselleria de Turisme com a Festa d’Interés Turístic, en l’apartat de Festa d’Interés Local de la Comunitat Valenciana.

A partir de les 23h, i coincidint amb el primer divendres de mes, Agullent reviurà més de 400 anys de tradició ininterrompuda amb la Nit de les Fogueretes, una de les romeries nocturnes més antigues del País Valencià. Com marca la tradició, cada primer divendres de setembre per la nit, veïns i visitants pugen cap a l’ermita de Sant Vicent Ferrer amb fanalets i torxes, per a rememorar el milacre de la pesta. Tots plegats, després de cantar els goigs, esperaran en filera per a untar-se amb l’oli miraculós de la llàntia de Sant Vicent, que al 1600 els deslliurà de la pesta bubònica que amenaçava la localitat. A la baixada de l’ermita, els festers del Crist repartiran als assistents cacaus, tramussos, refrescs i cervesa al parc de la Font Jordana, on actuarà l’Orquestra Matrix. Les Festes del Miracle es desenvoluparan al llarg de tot eixe cap de semana.

Dissabte 3 de setembre serà el dia del miracle i el diumenge es commemorarà el dia del Crist.

Dimecres 7 de setembre, serà moment per a la inauguració de l'exposició d'art infantil a càrrec dels alumnes de l'escola infantil Font Jordana. Serà a les 7 de la vesprada a la Casa d ela Cultura. El dijous 8 de setembre es durà a teerm un taller-cata de vi "vicentina" i per al divendres 9 de setembre s'han programat cinema d'estiu. El dissabte 10 de setembre serà moment per a la representació teatreal del Miracle de Sant Vicent a càrrec de l'Altet de l'Aire a les 20.30h a l'ermita de Sant Vicent Ferrer i l'11 de setembre es celebrarà la volta a peu infantil. Serà al passeig de la Font Jordana.