Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Comença una nova edició de la ruta sana a Xàtiva

Per segon any consecutiu s’ha comptat amb l’assessorament de cardiòlegs i pneumòlegs per adaptar l’activitat a persones amb malalties cardíaques i pulmonars.

Aquest dimarts començarà una nova edició de la Ruta Sana. Des de la regidoria de prestacions sanitàries proposen quatre itineraris guiats amb monitor dimarts, dimecres, dijous i dissabte. Hi ha vuit rutes diferents. Dos d'elles són rutes cardiosaludables i una altra pneumosaludable, única a la província de València estan dissenyades al costat de professionals de l'Hospital Lluís Alcanyís.

Són de lliure participació i hi ha diferents horaris. És recomanable inscriure's en l'activitat per valorar-la. Es va a treballar, segons la regidora responsable Cristina Suñer, per aconseguir una millor coordinació amb centres d'atenció primària per “recomanar” la participació en aquestes rutes de malalts o persones en risc cardiovascular.

A més l'empresa concessionària oferirà una programació complementària d'activitats complementàries.

El cardiòleg Jorge Sánchez va destacar en la presentació que cal enterrar el sedentarisme, primera causa de risc cardiovascular. Com a metges donaran a conèixer als pacients els avantatges de participar en aquestes rutes. Es vol aconseguir que sigui una activitat atractiva que vingui de gust dur a terme.

Els participants són generalment dones, entre 50 i 60 anys, utilitzada majoritàriament com a acció preventiva.