Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Una nova edició del MON·DOC arriba a Montaverner

La 8a edició del festival de documentals de Montaverner obrirà amb un Òscar i tancarà amb un Goya.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Montaverner ha publicat la programació de MON·DOC 2016, que arrancarà el divendres 18 de novembre amb la projecció del documental ‘A girl in the river: the price of forgiveness’, guardonat amb l’Òscar 2016 a millor curt documental i que no s’havia projectat encara al

nostre país. Dissabte 26 es tancarà la mostra amb l’altra projecció fora de concurs, ‘Hijos de la Tierra’, premiat amb el Goya 2016 al millor curt documental, dos treballs premiats i reconeguts per la crítica especialitzada que acosten el millor cine documental a Montaverner.

Entre ambdues, l’Auditori Luis Peiró acollirà la projecció de 9 documentals, 5 llargs i 4 curtmetratges, tots ells participants al Premi MON·DOC. Amb temàtiques que van del documental musical amb ‘En Granada es posible’ als episodis més durs i cruents de la nostra història com els de ‘¡Dejadme llorar! El genocidio olvidado’ o ‘Garbanzos con azúcar’, ‘9 días en Haití’ (del director J.A. Bayona), ’23 30, una historia cautiva’ y ‘Pequeñas mentiras piadosas’ ens mostren realitats actuals que ens són desconegudes, igual que ‘Joana Biarnés, una entre tots’, ‘Gertrudis (la mujer que no enterro sus talentos)’ y ‘Les mamàs belgues’ ens parlen de personatges desconeguts de la nostra història. En total 11 documentals que ens porten històries de tot tipus i ens presenten diferents realitats que dia a dia passen, moltes d’elles inadvertides, al nostre voltant. L’organització de MON·DOC, tal com manifesta la regidora de cultura Dolores Andrés Pons, es mostra molt satisfeta amb un programa on destaca la qualitat dels treballs així com el seu esperit de denúncia, fets característics dels cine documental i que, des d’un primer moment, MON·DOC ha fet seus, servint de plataforma per a donar a conèixer al públic allò que passa arreu del món.

Del 18 al 26 de novembre el millor del cine documental es dona cita a Montaverner.