Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

Ontinyent impulsa la pilota Valenciana amb reformes al trinquet municipal després de 30 anys

La ciutat acollirà en gener les finals del Campionat de Raspall de la Mancomunitat on participaran 350 pilotaris de les Comarques Centrals.

Després de 30 anys sense cap actuació, el trinquet municipal d’Ontinyent ha estat reformat per la regidoria d’Esports, dins del treball d’aquesta àrea per impulsar l’esport autòcton a la ciutat. El regidor d’Esports, Óscar Borrell, ha destacat “el treball conjunt de l’Ajuntament i el Club de Pilota per posar en marxa les Escoles Esportives Municipals de pilota i per treballar per aquest esport tan nostre”.

Quant a les millores, explicava que “hem procedit a pintar el trinquet, perquè tenia les parets obscurides, i quan la pilota anava per l’aire la pilota es perdia en la vista. Açò permet millorar i facilitar el joc”. En concret, s’ha invertit prop de 3.000 euros en aquesta actuació, pressupostat en la partida de manteniment d’instal·lacions esportives. A més a més, està previst reforçar l’enllumenat i acabar de pintar les teulades i fer actuacions en el carrer de l’Altet de Sant Joan, on es juga llargues i galotxa.

Per celebrar la reapertura del trinquet i la seua nova imatge se celebrarà una partida commemorativa en Nadal, una partida única que disputaran professionals, veterans i altres joves que estan despuntant a Ontinyent, comptant com a convidat especial amb el campió del campionat de Raspall 2016 autonòmic, Ricard Sant Andreu. Més endavant, en gener de 2017, la ciutat acollirà les finals del campionat de Raspall de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, on participaran prop de 350 jugadors, en 9

categories i 11 pobles de les comarques centrals.

Óscar Borrell destacava que “centrar en Ontinyent l’acte més destacat d’aquest campionat i donar-li valor a la pilota és important també a nivell econòmic, ja que les instal·lacions es plenen i ve molta gent de fóra, tant professionals com aficionats, per tant, pot ser beneficiós per a la restauració”. Des de la regidoria s’ha fomentat i animat al club de Pilota a recuperar les escoles esportives

municipals de pilota, de categories infantils fins cadet, on per ara hi ha apuntats una quinzena de joves.

Publicado en Local 09 / 11 / 2016