Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Apleguen a Agullent les proves per a la detecció precoç del càncer colorectal

Els veïns i veïnes d’Agullent d’entre 50 a 69 anys rebran en les properes setmanes una carta nominal informativa de la Conselleria de Sanitat tot animant-los a participar en el programa de prevenció de càncer colorectal..

Per a poder participar al programa cal reenviar per correu la targeta que s’inclou a l’interior de la carta que cada veí rebrà ara a sa casa. Es tracta d’una targeta d’autorització de participació al programa, que ja està franquejada, i que

només cal enviar per correus. Els veïns i veïnes d’Agullent d’entre 50 a 69 anys que envien aquesta targeta d’autorització rebran després als seus domicilis un tub per a la recollida  de la mostra, que es depositarà al centre de salut d’Agullent.

Segons s’ha explicat des de la Conselleria de Sanitat, els resultats negatius es comunicaran per carta i els positius es notificaran mitjançant el metge de capçalera, que els derivarà a l’Hospital Lluís Alcanyís per a realitzar proves

amb més detall, per a verificar o descartar les proves inicials.

Tere Terol, regidora de Sanitat d’Agullent, anima  a tots els veïns i veïnes d’entre 50 a 69 anys a participar en la prova ja que el càncer colorectal  és moltfreqüent, però si es detecta a temps es pot curar en un 90% dels casos.