Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

El grup de música antiga “Menestrils” celebra el seu 25 aniversari amb un concert a l’Echegaray

L’espectacle inclourà una recopilació de música medieval teatralitzada amb dansa i percussió.

El grup de música antiga “Menestrils” d’Ontinyent celebrarà aquest divendres el seu 25 aniversari amb un concert en el Teatre Echegaray. L’esdeveniment, patrocinat per l’Ajuntament d’Ontinyent, inclourà una recopilació de

música medieval teatralitzada amb dansa i percussió, per a un conjunt que el regidor de cultura, Àlex Borrell definia com “un espectacle complet, multidisciplinar i elaborat amb el rigor històric que caracteritza a Menestrils, al que convidem a acudir a tota la ciutadania”, manifestava.

Al concert, que tindrà lloc a partir de les 22:30 hores, el grup presentarà el seu darrer CD "Ahabáh";, dins del qual els músics han recopilat una mostra de música andalusí i sefardita, tan arrelades a la música tradicional. D'altra banda, el CD inclou un repertori de cantigues i cançons de trobadors i de croada, posant així en contacte les tres cultures que coincidiren a les terres valencianes, amb l'amor (hubb o ahabáh, segons llengua de cada cultura) com a nexe d’unió.

La narració i teatralització estarà a càrrec de l'actor Simó Pere Campos, encarregat d'ambientar i annexar a sarraïns, jueus i cristians, comptant-se també amb la col·laboració del grup de dansa Òpera i del grup de percussió Batukem Tukada. El regidor de Cultura ha felicitat Menestrils “per estos 25 anys de treball i recerca musical d’un grup amplament conegut per la seua interpretació anual en el Cant de la Sibil·la, però que a més compta amb un extensíssim treball de recopilació de les nostres arrels musicals”. Les entrades per al concert de divendres es poden adquirir al preu de 7’5 euros en entrada general i 6 amb descompte en www.caixaontinyent.es, en la Casa de Cultura i 1 hora abans de l’espectacle a la taquilla del propi Teatre Echegaray.

Publicado en Local 16 / 11 / 2016