Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

El 9é Concurs gastronòmic de Bocairent recau en La Venta el Borrego i Llámame Lola

Els hostalers de Banyeres de Mariola i Ontinyent obtenen els màxims guardons en ‘borreta’ i en el plat lliure de caça i bolets.

El 9é Concurs gastronòmic de carn de caça i de bolets ‘Vila de Bocairent’ ja compta amb guanyadors després de la jornada celebrada aquest dilluns, 28 de novembre, a l’hotel Ferrero de la localitat. Venta el Borrego de Banyeres de Mariola i Llámame Lola d’Ontinyent van elaborar els plats més reeixits en aquesta edició al parer d’un jurat presidit per Ana Francés Sanchis i integrat per nou reconeguts professionals de la restauració i crítics gastronòmics així com per altres persones vinculades al món del turisme i de l’hostaleria. D’aquesta forma, Venta el Borrego va obtenir el triomf en ‘borreta’ seguit d’Avenida 2.0 de Massamagrell i Palau del Duc de Sagunt, entre els dihuit restaurants que van prendre part del certamen culinari. Per la seua banda, Llámame Lola va destacar per la seua ‘perdiu del Riello amb rovellons macerats’ per sobre de la ‘perdiu amb tocs tardorencs, parmentier trufat, bolets i castanyes’ de La Seu de Dénia i el ‘llom de cérvol en el seu hàbitat’ de L’home del sac d’Aielo de Malferit. La cita va ser seguida per més de dues-centes persones procedents del teixit polític, social i econòmic de la Vall d’Albaida i de l’entorn de la serra de Mariola baix la presidència de l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, i la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, com a representants de les dues entitats patrocinadores dels màxims guardons per un import de 1.800 euros junt a la firma local Durplastics, encarregada d’aportar els lots de productes dels tercers premis.

L’Associació d’hostaleria i de turisme de Bocairent es va responsabilitzar de preparar la minuta de la jornada que va comptar com a entrats amb ‘amanida d’embotit sec de caça i bolets’ i ‘saquet de pasta brick farcit de carn de cérvol i samfaina de bolets’ del restaurant el Cancell; amb un ‘capó farcit amb bolets’ del saló de banquets la Serratella, i amb una ‘crema de fesols amb rossinyols, llengua de vaca i esclata-sangs’ de la cafeteria Esglai. Aquest últim establiment va ser l’encarregat també de cuinar la ‘borreta de Mariola’ com a plat principal mentre que la ‘carabassa i ametla amb dolç d’esclata-sangs’ que conformava les postres va ser elaborada pel bar Sifó. En l’apartat de begudes, els vins procedien del celler de Daniel Belda i l’herbero del bar Solbes i, finalment, el pa va ser aportat pel forn Francisco Colomer.

Publicado en Local 29 / 11 / 2016