Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Ajuntament i Departament de Salut busquen solucions per a l'hospital de dia

Cerdà, Suñer i Llaudes acorden estudiar la ubicació per a un nou centre de salut a Xàtiva.

L'alcalde Roger Cerdà s'ha reunit aquest matí amb la gerent del Departament de Salut Xàtiva – Ontinyent, Margarita Llaudes, a l'hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. L'encontre ha servit per posar damunt la taula la necessitat d';emprendre determinades actuacions per millorar els serveis per als pacients de la ciutat i la comarca. Cerdà ha fet especial incidència en la situació del servei d'hospital de dia. L'alcalde ha traslladat a la gerent del Departament de Salut una sèrie de reclamacions dels usuaris de l'hospital de dia, ja que les condicions en què es presta aquest servei en l'hospital Lluís Alcanyís no són les idònies, fonamentalment per raons d';ubicació i espai, segons les queixes veïnals que han arribat a alcaldia.

Per la seua banda, Llaudes ha informat al primer edil que des de la direcció del Departament de Salut s'és plenament conscient de la situació i, de fet, s'ha marcat com a prioritat millorar el servei d';hospital de dia. Llaudes ha explicat a l'alcalde que ja treballen en l';ampliació i reubicació d'aquest servei dins de les instal·lacions de l'edifici hospitalari, per tal que aquesta actuació puga ser inclosa en el pla de dignificació d'infraestructures sanitàries que ultima la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En paraules de Cerdà, “és absolutament necessària la dignificació de l'hospital de dia. És una demanda de la ciutadania i dels professionals sanitaris i, per tant, donem el màxim suport a la gerent del Departament de Salut en la seua reivindicació. Entenem que la conselleria va a ser receptiva amb aquesta actuació, ja que té voluntat de dignificar les instal·lacions sanitàries, especialment en el cas dels pacients oncològics”, conclou l';alcalde. Per la seua banda, la regidora de Prestacions Sanitàries, Cristina Suñer ha mostrat el recolzament municipal als professionals de l'àrea de Salut en aquesta reivindicació. Suñer creu que “com a Ajuntament, hem de fer costat a les peticions dels professionals sanitaris de la ciutat en matèria d'infraestructures”. Suñer es mostra confiada en què la reivindicació siga tinguda en compte per la Generalitat Valenciana: “esperem que la conselleria assumisca aquestes peticions, bàsiques per a millorar l'atenció als pacients oncològics. A diferència del que passava amb els governs del Partit Popular, nosaltres estem al costat dels ciutadans i dels professionals sanitaris”, manifesta la també tinent d'alcalde.