Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

En febrer es publicaran les bases de les ajudes per al transport universitari que substituiran al servei de bus

L'1 de febrer deixarà de funcionar el bus universitari

La regidora d'Educació, Amor Amorós, ha anunciat aquest matí en roda de premsa que el proper mes de febrer es publicaran les bases reguladores de les ajudes al transport universitari. La voluntat de l'equip de govern, segons ha explicat Amorós, és que aquestes ajudes arriben a la major quantitat possible d'universitaris de Xàtiva. La

quantitat destinada a aquestes beques és de 50.000 euros per a 2017. Amorós ha informat també que l'Ajuntament ha negociat la rescissió del contracte amb l'empresa concessionària del servei de bus universitari, Travicoi. Aquest servei deixarà de funcionar el proper 1 de febrer. La regidora ha explicat que, després d'analitzar les dades del primer trimestre, “s'ha comprovat que no existia una demanda real del servei, donat que, per exemple, en el mes de febrer, de 4.600 serveis disponibles només s'han utilitzat 477, el que suposa un percentatge d'utilització del 14%. Això ens estava generant un perjudici econòmic insostenible. Desaprofitàvem diners públics que ara dedicarem a ajudar a més universitaris i a qui tinga menys recursos, ja que no només es beneficiaran els universitaris que van a València a estudiar sinó tots aquells que cursen estudis superiors en qualsevol ciutat”. Amorós ha avançat alguns dels requisits que es contemplen a l'esborrany de les bases reguladores de les ajudes al transport universitari. Podran optar-ne els empadronats a Xàtiva per un període mínim de tres anys, d'edats compreses entre els 18 i els 30 anys i que cursen estudis universitaris, de formació professional de grau superior o estudis musicals de grau superior. Altre dels requisits anunciats per la regidora és que els sol·licitants de les ajudes hauran d'estar matriculats de curs complet o, almenys, del 75% dels crèdits.

Pel que fa a la quantia de les ajudes, els alumnes rebran un màxim de 400 euros i un mínim de 100 euros. Aquesta primera edició comptarà amb una dotació de 50.000 euros que es distribuiran entre les sol·licituds concedides. Les bases inclouran criteris de baremació socials i econòmics. Aquestes ajudes seran compatibles amb qualsevol altra beca. Quedaran exclosos els estudiants de postgrau i aquells que ja compten amb una titulació universitària.