Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

L'Ajuntament de Salem prohibeix estacionar en tot el nucli antic del poble.

L'Ajuntament implanta aquesta mesura per les constants queixes del veïnat, sobretot de la gent més major, que no podia eixir de casa,

L’ajuntament de Salem ha començat l’any portant a fi una iniciativa que fa més d’un any que tenien en estudi i que finalment s’ha traduït en prohibir estacionar vehicles pels carrers més antics i cèntrics del poble. L’Ajuntament implanta esta mesura per les constants queixes del veïnat, sobretot de la gent més major, que no podia eixir de casa, perquè les voreres són molt estretes i els vehicles s’arrimaven massa a les portes. A més a més, els carrers també són molt estrets, el que impedia passar amb comoditat el tràfic rodat. Després de més d’un any d’estudi i reflexió, finalment, en el més d’octubre es va decidir portar a Ple esta iniciativa que va ser aprovada pels dos partits de Grup de Govern: Compromís i PSOE, i amb l’abstenció del PP. Si no s’havia fet amb anterioritat esta mesura és perquè l’Ajuntament no tenia partida pressupostària per a esta intervenció que amb l’aprovació, en desembre, dels Pressupostos del 2017 sí que es contemplava.

A més de la prohibició d’aparcar vehicles pels carrers cèntrics del poble, l’Ajuntament ha creat 125 places d’aparcament, ben senyalitzades, per a què es puga estacionar en els carrers més amples i que estan als afores del poble. Amb aquesta intervenció s’aconsegueix que el veïnat puga eixir de casa sense problemes i que el transport puga circular per tots els carrers del poble sense la incomoditat de tindre altres vehicles mal estacionats que impedeixen el pas. Des del dijous 12 de gener en què s’acabà la intervenció, l’Ajuntament està escoltant el veïnat per a poder millorar, si ve al cas, aquesta iniciativa que no té cap altra finalitat que millorar la qualitat de vida de la gent del poble. Fins a dia d’avui, ens diu l’alcalde, Juli Fenollar, que “han sigut poques les queixes”, que “el veïnat ha comprés la necessitat”, que moltes vegades el que es demana és “poder aparcar davant de casa, però que l’Ajuntament no pot assegurar de què eixa plaça que un veí podria tindre davant de sa casa fora per al mateix veí que té la incomoditat, amb la qual cosa es crearia un conflicte” A més, que “ningú deixa estacionat el cotxe a més de cinc minuts de casa”