Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

La comunitat educativa del CEIP Martínez Valls enceta la cinquena fase del projecte “Pati Actiu”

En aquest curs, 2016-2017, la comunitat educativa del CEIP Martínez Valls enceta el projecte “Pati Actiu”. Amb l’objectiu de repensar i convertir el pati actual en un espai d’aprenentatge més a l’escola, un lloc que convide els xiquets i xiquetes a conviure de manera activa i creativa oferint-los diferents opcions de joc, atenent les seues necessitats i apropar-los a un espai natural en contacte amb la natura.

Aquest projecte de cocreació va començar amb la constitució de la comissió de pares, mares i mestres que van confeccionar l’esborrany del projecte i l´estan gestionant. Aquesta fase va concloure amb la presentació de l’esborrany a la resta de la comunitat educativa per a il·lusionar- la i involucrar-la en la tercera fase.

La tercera fase va consistir en la recollida de propostes i idees dels alumnes (dibuixos, escrits i

gravacions de vídeo), de les famílies a través d’un formulari en línia i dels mestres i educadores amb propostes de millora. Una experiència molt enriquidora, ja que tota la comunitat ha aportat idees i ha donat el seu punt de vista. Després, tocava posar en ordre la informació que s’ha recollit per a convertir-la en material de treball i començar a obrir carpetes de somnis. Per tal d’ajudar-nos en aquest projecte, comptem amb l’assessorament d’uns experts en la matèria: Carme Cols i Pitu Fernández (https://elnousafareig.org/) qui, amb una llarga trajectòria en el món de l’educació, actualment treballen de manera voluntària ajudant escoles i entitats diverses en el procés de transformació dels patis en espais educatius. Carme i Pitu estaran al CEIP Martínez Valls d´Ontinyent els primers dies de febrer per a compartir el seu temps amb els xiquets, amb els mestres i educadors i amb les famílies. Passejaran pel pati de l’escola, revisaran la feina feta i ens assessoraran sobre com millorar-la i tirar endavant el

nostre “Pati Actiu”. Aprofitant la presència de Carme Cols i Pitu Fernández*, hem organitzat juntament amb l’Ajuntament d’Ontinyent, dins de L’Escola de Pares i Mares, la xarrada: “L'espai interior i exterior de l'escola com a aliats per a un canvi educatiu”* per a contagiar altres comunitats educatives d’aquesta gran aventura. Serà divendres 3 de febrer a les 19.30 h al Teatre Echegaray.

Per a concloure la visita de Carme i Pitu i celebrar que ens trobem a l’equador de les fases del projecte amb la il·lusió que la comunitat educativa té en què el “Pati Actiu” siga una realitat comuna, hem organitzat per al dissabte 4 de febrer un matí lúdic al pati amb una gran exposició i presentació de les propostes recollides, la creació dels grups de treball i un dinar de germanor.

Publicado en Local 02 / 02 / 2017