Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Bocairent i Agres van registrar el diumenge vents de més de 100km/h

El telèfon 112 Comunitat Valenciana atén més de mil trucades per 697 incidents relacionats amb el vent

El 112 Comunitat Valenciana ha rebut un total d'1.020 trucades per un total de 697 incidents relacionats amb el vent. La majoria d'avisos, el 90%, s'han produït per la retirada de branques i arbres que obstaculitzaven la via pública o bé perquè han caigut sobre esteses elèctriques. El 10% restant per retirada d'objectes de la calçada, trencament de cartells o caiguda de tanques. De les trucades que ha rebut el 112 Comunitat Valenciana, s'han derivat avisos als consorcis provincials de bombers i als bombers municipals de Castelló, València i Alacant.

El Centre de Coordinació d'Emergències va ampliar al matí la preemergencia per vent nivell taronja a tota la província de València i a l'interior i litoral nord de les províncies de Castelló i Alacant. Segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia, s'esperaven ratxes superiors als 100 km/hora en algunes zones de la Comunitat Valenciana. En alguns casos, fins i tot s'ha superat la previsió amb les següents màximes: 134 km/hora a Gaianes,124 a Agres, 116 a Parcent, 115 en Fredes, 114 a Vilafamés 111 a Aiora, 109 en l'aeroport de Castelló o Poble Nou de Benitatxell, 108 a Xodos i els 102 quilòmetres hora a Bocairent i en l'aeroport de Manises.

Davant l'episodi de vents, l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha reforçat un 64,3% la sala del telèfon 112 de la Comunitat Valenciana per donar resposta a totes anomenades relacionades amb aquest episodi i la resta d'emergències que es produïssin durant el dia. El bec més alt de trucades al 112 durant el dia d'avui s'ha produït a les 11.00 hores amb un total de 966 trucades. Una franja horària que ha coincidit amb el pas d'un front en direcció al litoral amb ratxes de fort vent, pluja i calamarsa i activitat elèctrica en algunes comarques.