Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Els ajuntaments tenen fins al 31 de març per a sol·licitar les ajudes pel temporal de gener

El director general d’Emergències, Josep Maria Angel, ha explicat este matí als alcaldes de la Vall d’Albaida els passos a seguir.

Els ajuntaments disposen fins al 31 de març per a acollir-se a les ajudes que la Generalitat, però també l’Estat, han posat a disposició dels municipis afectats pel temporal del 18 al 23 de gener. Per tal d’explicar-los la documentació que cal aportar i com presentar-la el més eficientment possible, el director general d’Emergències, Josep Maria Àngel, s’ha reunit este matí amb els alcaldes de la Vall d’Albaida a la seu de la Mancomunitat acompanyat pel subdirector, Jorge Suárez, i el delegat del Consell a les comarques de València, Paco Molina.

L’Agència d’Emergències de la Generalitat es farà càrrec dels desperfectes ocasionats pel temporal de gener, així com de les intervencions realitzades pels ajuntaments aquells dies. Per a això, cal que es presente un inventari de danys en infraestructures i dels recursos humans i materials dedicats en cas d’haver-se actuat d’urgència, acompanyat de l’informe d’AEMET relatiu a l’oratge en la zona afectada els dies 18 al 23 de gener així com la seua localització geogràfica. Per aquells ajuntaments amb menys recursos, tant l’Agència d’Emergències com la Diputació comptaran amb tècnics i especialistes per a elaborar els informes. Igualment, ha anunciat Àngel, «durant el temporal vam detectar que els 250 pobles sense policia local no compten amb mitjans per a comunicar-se amb el 112 en cas d’emergència, per la qual cosa posarem a la seua disposició una emissora portàtil». No obstant això, Àngel ha agraït el

comportament dels alcaldes durant el temporal i els ha recordat que «els responsables últims de la protecció civil en cada poble sou vosaltres i és competència vostra determinar, per exemple, si hi ha classe o no perquè sou els que teniu el major coneixement de la situació». Les ajudes són compatibles amb les que atorgarà l’Estat o abonaran les asseguradores, en cas d’haver-les, però en cap cas superaran en conjunt el 100% del cost. Per això, cal assenyalar en la sol·licitud que si s’han demanat. Igualment, es recomana assenyalar clarament les prioritats de cada municipi per tal que es puguen atendre, almenys, les infraestructures més necessàries. Els diners arribaran directament als ajuntaments o ho faran a través de les conselleries mitjançant projectes finalistes. Així, per exemple, divendres s’aprovarà ja una dotació de 4,2 milions d’euros per al restabliment de les platges que gestionarà l’Agència Valenciana de Turisme.