Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Condemnat Ramón Cerdà a 13 anys de presó per defraudar 3,2 milions d'IVA

El valencià operava des d'un despatx d'Ontinyent i l'Audiència Nacional ha condemnat a altres 16 persones per associació il·lícita i falsedat documental

L'Audiència Nacional ha condemnat a Ramón Cerdà Sanjuan a 13 anys de presó per defraudar 3,2 milions d'euros d'IVA, per la qual cosa li imposa una multa per aquesta mateixa quantitat pels delictes d'associació il·lícita i falsedat continuada de document públic i de document mercantil.

L'operativa de Cerdà recorda a la del despatx d'advocats panameny Mossack Fonseca, que utilitzava societats pantalla per ocultar la identitat dels seus clients i eludir el pagament d'impostos.

Al costat de Cerdà han estat condemnades 16 persones més a penes que oscil·len entre 2 i 8 mesos de presó; i han resultat absoltes altres 2, a més d'haver-se extingit la responsabilitat d'una tercera que ha mort.

Des del seu despatx en la localitat valenciana d'Ontinyent, Cerdà Sanjuan es va dedicar durant els anys 2004, 2005 i 2006 a vendre societats pantalla perquè els compradors poguessin utilitzar-les per eludir el pagament de l'IVA; d'aquesta manera, lliurava les societats a administradors simulats inexistents, o amb testaferros pagats o enganyats i "predisposats" a assumir responsabilitats per uns altres, segons la font.

A Cerdà se li ha relacionat també amb Gowex, l'empresa proveïdora de wifi el president de la qual i fundador, Jenaro García, va ser denunciat per falsejar els comptes.

La sentència dictada el dilluns per la secció primera de la sala penal no tanca el calvari judicial de Cerdà, ja que hi ha altres quatre peces separades en les quals figuren també societats controlades per ell: Infinity System, Elite Tecnology, Wireless Phone i United Electronics.

El document destaca a tres dels condemnats, Pablo Rodó, Francisco Javier Párraga i Sergio Fernández -amb vuit mesos de presó cadascun- per haver convertit a les seves societats DMJ i Woxter en associacions il·lícites i en empreses criminals ja que defraudaven sistemàticament els seus deures tributaris i pactaven acords per emetre factures falses.

FONT: Las Provincias