Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Turisme declara el 'Ral·li Humorístic de Carcaixent' d'Interès Turístic Provincial

La festa va complir 50 anys en 2016 i se celebra el primer cap de setmana d'octubre, coincidint amb les festes patronals de la localitat

La Agència Valenciana del Turisme ha declarat Festa d'Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana al 'Ral·li Humorístic de Carcaixent', segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Es tracta d'un distintiu que es concedeix a les festes, sempre que aquestes ofereixin una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposin una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes.

Aquesta declaració s'ha atorgat en el marc del Decret 119/2006 del Consell, pel qual es regulen les Declaracions de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisuals d'Interès Turístic de la Comunitat Valenciana.

En 1966 un grup de joves amics van tenir la idea de l'origen de la festa, que any rere any va ser adquirint més contingut i afegint participants. Se celebra el primer cap de setmana d'octubre, coincidint amb les festes patronals de la localitat.

Bàsicament, la festa la componen grups d'amics que es reuneixen al voltant d'un cotxe, que customizan d'acord amb el tema seleccionat i al que acompanyen tots els membres del grup disfressats per a l'ocasió. Durant diversos dies realitzen diferents proves de tot tipus i guanya el cotxe que més punts aconsegueixi. En la seva última edició, van participar 1.600 persones, repartides en 30 cotxes.

L'arrelament i participació popular del Ral·li Humorístic fa que tot el poble surti al carrer per gaudir de la cavalcada, actuacions musicals i altres actes festius. Durant tot l'any, els membres participants treballen para quan arriba el mes de setembre i han de fer la presentació oficial de la temàtica triada.