Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

La Diputació d’Alacant edita el primer mapa-guia per a senderistes sobre la ruta de les Caves de Mariola

La Diputació d’Alacant ha editat el primer mapa-guia de la ruta de les caves per la Serra Mariola dirigit a senderistes. La publicació veu la llum quan s’acompleix exactament un any de l’apertura al públic de la Cava Gran d’Agres després de la seua restauració i musealització.

aume Lloret, al front de l’àrea d’Arquitectura des de la que s’ha coordinat el projecte, ha asistit a la presentació de la guía, junt al diputat de Medi Ambient, Javier Sendra, l’alcalde d’Agres, Josep Manel Francés, el director tècnic del MARQ, Manuel Olcina, el gerent del museu, José Alberto Cortés, i el responsable de l’àrea d’Arquitectura de la Diputació, Rafael Pérez.

“Aquesta iniciativa s’inscriu dins de l’objectiu del Govern Provincial de generar espais d’atractiu turístic als municipis menuts d’interior i posar en valor la riquesa natural i patrimonial d’aquestes localitats com a complement al sol i platja de la Costa Blanca”, ha explicat Lloret.

Ambdós diputats han insistit en la necessitat de dinamitzar el turisme d’interior i, en aquest sentit, el responsable provincial d’arquitectura ha manifestat que “la finalitat és promoure la visita a aquest enclavament natural, recentment recuperat, fomentar el coneixement del patrimoni cultural que suponen les neveres de la provincia d’Alacant i recuperar així la majoria de la indústria del gel procedent de l’emmgatzemament de neu de la qual va tindre lloc l’etapa de major apogeu entre els segles XVII i XIX”.

A la mateixa vegada l’alcalde d’Agres ha declarat “quina millor manera de commemorar el primer aniversari de la restauració, que presentar aquesta ruta. Esperem que l’àrea de Medi Ambient faça la senyalització el més aviat possible per tal de poder-li donar la màxima difusió a la Ruta, de clar interés senderista, però també patrimonial, històric i ambiental. Aprofitem també el primer aniversari per llançar novament les Rutes Guiades amb Transport a la Cava Gran, que estàn tenint una acceptació molt gran. Calculem que en aquest primer any de la Cava Gran restaurada, poden haver-la visitat més de 20.000 persones, la qual cosa significa que es consolida com a un recurs turístic de primer nivel tant per al nostre municipi d’Agres com també per tota la Serra Mariola. No cal recordar la icona que representa la Cava Gran arreu de les nostres comarques i com qualsevol ciutadà, siga d’on siga, la reconeix com a pròpia”.

El mapa-guia recull una ruta de senderisme d’uns nou kilòmetres en anell, amb partida i arribada en el nucli urbà d’Agres. El recorregut porta fins a la Cava Gran i des d’allí ix fins a altres neveres i ventisquers de la zona com el Clot de la Vila, la Cava d’en Miquel, la Cava de Joan Despuig o la Gran Cava de Xàtiva.

Sendra ha fet especial menció en la col·laboració de les diferents àrees de la Diputació per a portar avant el projecte i ha matitzat que “s’ha traçat un itinerari de dificultat baixa, buscant la sinèrgia amb la faceta

cultural i visitant el major nombre de neveres posibles. A més, tot el recorregut será degudament senyalitzat per a facilitar el camí sense equivocació posible”.