Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

Nomenament de Marina Perales Conca com a Regina de les festes de Sant Esteve i pregó.

El passat dissabte 29 d’abril, l’Associació de Llumeners de Sant Esteve va dur a terme l’acte d’anomenament de la senyoreta Marina Perales Conca com a Regina de les festes de 2017 i el pregó de la festa.

Amb l’assistència d’autoritats, llumeners i familiars, es va procedir a la proclamació de laRegina de les festes i la seva cort d’honor.L’acte va estar presidit per la tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent Na Rebeca TorróSoler, el president de l’Associació de Llumeners, Pepe Bas Terol, el president d’honor de

l’Associació, En José Terol Penadés, i el Llumener Major de les festes de 2017, En Francisco

Conca Vilaplana.

Després de la imposició de les bandes acreditatives a la Regina i Dames de les festes de 2017,va tindre lloc el pregó que ens va regalar Silvia Conca Martí, mare de la Regina de les Festes i filla del Llumener Major, qui va estar presentada per la seva germana, Beatriz Conca Martí: tres generacions unides en torn a la festa de Sant Esteve. Silvia Conca va començar el seu pregó donant un repàs als nombrosos actes que van tindre lloc l’any passat amb motiu del 350 aniversari de l’advocació del paratge on s’ubica l’ermita a Sant Esteve, com van ser l’exposició fotogràfica, l’estrena del sainet “De Nadal a Sant Esteve”, la realització de l’audiovisual i la composició i estrena de l’obra simfònica Avern que està tenint un ampli ressò arreu del món. Seguidament, i abans de centrar-se en l’ermita de Sant Esteve i l’origen de la seva construcció i continuïtat, va donar un repàs a les diferents ermites que hi ha al llarg del terme municipal.

Va destacar, de la ermita de Sant Esteve, el fort vincle que tenim tots els ontinyentins en aquest paratge, finalitzant el pregó animant a la Regina i dames de 2017 a que visquen intensament aquest any, tan especial per a elles, com ho van fer en el seu dia, quatre mares de les huit dames que acompanyen a la Regina.

Finalment, va prendre la paraula la primera tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent, Na Rebeca Torró Soler, qui va felicitar a l’Associació per donar continuïtat a una festa en tanta tradició i va agrair l’esforç que realitza aquesta Associació per preservar i tindre cura d’un paratge tan important per tots i va mantindre el compromís de la corporació municipal en ajudar, dins de les seves possibilitats, a la continuïtat d’aquesta tasca tan important. La vetlada va finalitzar amb un sopar de gala.

Publicado en Local 04 / 05 / 2017