Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Baketà d'Albaida guanya el primer premi en el Festival Internacional Percumon

El grup de batucada d'Albaida, Baketà, va guanyar el passat dissabte el primer premi del concurs del Festival internacional de percussió Percumon 2017. El segon i tercer premi foren per a les batucades Slatucada (Marroc) i Tarumba (Logronyo) respectivament. Tots tres oferiren espectacles amb moltissima cualitat i diferents estils musicals.

Es tracta de la segona edició d'aquest festival que se celebra a Sagunt (el Camp de Morvedre, València) i està organitzat per Espectáculos HM Producciones i el grup de batucada Green Gos. Un certamen ple d'activitats al voltant de la música brasilera i en el qual Baketà va demostrar la seva llarga trajectòria en aquest gènere musical, després de més de 10 anys de la seva fundació.

Baketà es va emportar la més alta puntuació amb una actuació de 10 minuts en què es barrejaven diferents ritmes com el samba reggae o el funky. Tot acompanyat d'una vestimenta preparada per a l'ocasió i moviments coreografiats dels 16 membres que hi eren damunt l'escenari, i que va arrancar l'aplaudiment del teatre mes d'una vegada al llarg de l'espectacle.

Baketà no només va participar en el concurs del Percumon sinó també va poder gaudir de les diferents activitats i tallers que omplia la programació d'aquest festival internacional. Cal destacar, la participació que va fer Baketà en tallers realitzats per grans percusionistes del genere com Cesar Veloso, en què varen conèixer de ben a prop ritmes del bloco afro malê debalê, y Charly Babalu que s'encarrega del taller de Maracatú.

Els membres de Baketà provenen d'Albaida, Ontinyent, Agullent, Aielo de Malferit, Otos i Canals, i aquest estiu, tornen a realitzar una gira que els portarà arreu d'Espanya. De fet, d'ací a dues setmanes estaran al festival Timbalia que se celebrarà a Casavieja (Àvila) i on el grup d'Albaida aportaran tota la seva energia amb la vessant més musical que és Baketà Reggae Fusion. Una part del grup molt més festiva i que l'any passat ja va realitzar una gira en què van visitar llocs com Mallorca, Andalusia o Aragó, entre molts altres indrets d'Espanya.