Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Situació de temperatures extremes entre dimecres i dijous amb valors de 40-45ºC a les comarques de l'interior

Molta atenció amb la calor que tindrem els pròxims dies perquè anem a tindre una situació de temperatures altíssimes. Bona part del litoral i prelitoral es lliuraran dels valors extrems gràcies a les brises, que tot i això deixaran un ambient molt bascós a causa de l'alta humitat relativa. A l'interior sí que podria arribar el vent de ponent i les temperatures es dispararan i molt.

Com podeu observar al mapa, el model meteorològic del CEAM indica per a dimecres màximes superiors als 40ºC en bona part de l'interior i de les comarques centrals, amb amples zones superant els 42ºC i un màxim superior als 44ºC a la zona d'#Ontinyent i #Moixent. Eixos valors tan extrems es donaran si arriba cap a la #Vall d'Albaida i la #Costera el temut vent de ponent, que a dia de hui els models indiquen que quedaria restringit a les zones més interiors d'estes dos comarques. En qualsevol cas, fins i tot amb brises pareix que estan assegurades temperatures de 40-42ºC a les comarques centrals (Ontinyent, #Xàtiva, #Canals, #Muro, l'#Olleria, #Cocentaina, #Albaida, etc). El dijous sembla que les brises seran més efectives i les temperatures baixarien un poc, però a les comarques més interiors on no arriben bé les brises (#Utiel-#Requena i a la zona d'#Ademuz) les temperatures podrien pujar encara més. Així, a la zona de la Vall del Riu Cabriel (Casas del Río) tindran temperatures de 42-44ºC els 2 dies. Pel que fa a les nits, a la major part del territori tindrem temperatures mínimes de 22-26ºC amb un ambient molt humit i bascós, cosa que dificultarà i molt el poder dormir sense aire acondicionat.

Així i tot, les temperatures més extremes es donaran al sud-oest de la Península Ibèrica, ja que en molts punts d'Andalusia i el sud de Portugal van a superar-se els 45ºC.

Recordeu les recomanacions d'Emergències de la Generalitat (112) davant de les onades de calor:

- Especial atenció amb xiquets i ancians. Els menors de 5 anys i els majors de 65 són els més vulnerables, així com les persones molt obeses, malaltes o que prenguen determinats medicaments. També les persones amb una activitat que requerix esforç físic han de tindre molta precaució.

- Procura exposar-te al sol el menor temps possible. Utilitza protecció per a rajos solars.

- És convenient vestir amb roba lleugera, de colors clars i cobrint la major part del cos, sobretot el cap.

- Els menjars han de ser lleugers, amb aliments rics en aigua i sals minerals, com fruita i verdures. Beu molta aigua.

- Evita l'exercici físic prolongat, sobretot en les hores centrals del dia.

- Vigila xiquets i ancians, comprova el seu estat i la seua ingesta de líquids.

- Mai deixes algú a l'interior d'un vehicle tancat.

I per últim, recordeu seguir totes les dades meteorològiques a temps real des de la web d'Avamet: http://www.avamet.org/mxarxa_mxo.php

FONT: Avamet Predicció