Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

L’Associació de Llumeners de Sant Esteve celebraba les festes en honor al seu patró.

Les activitats festives es van iniciar el dissabte 8 amb la tradicional cercavila que, encapçalada pel llumener major, la regina i dames de les festes, la junta directiva i membres de l’Associació va partir des de l’església parroquial de Sant Rafel fins el col·legi Rafael Juan Vidal on es va encendre la tradicional foguera seguida de la “cacauà”.

Els actes van continuar el dia següent, diumenge 9 de juliol, amb la tradicional la romeria que, malgrat el fort vent que feia a l’ermita, va contar amb l’assistència de més de 300 persones.

Com és costum en els darrers anys, el nombrós grup de festers que va pujar a l’ermita caminant, encapçalats pel llumener Major Francisco Conca Vilaplana i la Regina de les festes Marina Perales Conca, es va concentrar a les 7:15 h. a la urbanització “el Pilar” on, van carregar forces amb el timonet i dolços que, van aportar els membres del Centre Excursionista d’Ontinyent. Una vegada a l’ermita va tindre lloc la Missa en honor a Sant Esteve seguida de l’esmorzar de germanor.

Seguidament, van tindre lloc les tradicionals cucanyes, carreres de sacs, balls valencians a càrrec del casal Jaume I, la representació teatral de “Pilar i Miquelet”, finalitzant la jornada amb l’actuació del “tio Fredo” en les seves cançons. El balanç de les activitats dutes a terme és molt positiu, tant per la nombrosa assistència als actes programats com pel bon ambient que es va viure als mateixos. Des de l'Associació de Llumeners de Sant Esteve volem agrair la participació de tots els assistents als diferents actes celebrats així com la col·laboració de les autoritats locals en el normal desenvolupant d’una festa tant arrelada a la nostra població per estar vinculada a un lloc tant estimat per tots els ontinyentins.

Publicado en Local 17 / 07 / 2017