Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Ontinyent adjudica en temps rècord els projectes de modernització dels polígons per 1,6 milions

L’Alcalde Jorge Rodríguez es felicita perquè l’objectiu és que la ciutat “no perda ni un cèntim de les ajudes”

El Govern d'Ontinyent adjudica en poc més de 60 dies els 3 projectes que permetran la modernització de 3 polígons industrials, que es realitzaran gràcies a les ajudes concedides per l'Institut Valencià de Competitivitat

Empresarial (IVACE) i l’aportació de l’ajuntament. Malgrat trobar-se en ple període de vacances, el treball eficient

dels serveis municipals ha fet possible l'adjudicació en temps rècord d'aquestes obres, que entraven en procés de licitació a la fi del passat mes de juny i suposaran una inversió de 1’6 milions d'euros. “Cal felicitar-nos tots perquè ha estat un treball molt intens per tal que la ciutat no perda ni un cèntim de les ajudes concedides”, ha explicat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui ha destacat que són obres destinades a “modernitzar i fer més atractius els nostres polígonos industrials, tant per a la gent que ja hi treballa i per a tractar de captar nous inversors”, ha insistit l’alcalde.

Ontinyent es converteix així en una de les primeres ciutats de la C. Valenciana, sinó la primera, en aconseguir que

s’executen les ajudes concedides. D'aquesta manera, durant les pròximes setmanes començaran les obres de modernització en els polígons industrials del Pla, l’Altet i Sant Vicent, ha exposat el regidor de Territori, Jaime Peris.

En concret, i en base a les valoracions tècniques, el projecte del Polígon Industrial El Pla tindrà una inversió

d'1.000.000€, dels quals 750.000€ s'han adjudicat a Construcciones Francés, per a l'obra civil, i 200.000€ per a Vivers Centre Verd, que s'encarregarà de la renovació paisatgística i la millora de la zona verda. D'altra banda l'obra plantejada en el Polígon l’Altet serà realitzada també per Construcciones Francés per 322.000€, segons els criteris dels tècnics. Finalment, en el Polígon de Sant Vicent l'empresa adjudicatària ha resultat ser Pavasal amb un pressupost de 245.411,20€.

Entre les actuacions que es realitzaran en les tres zones s'inclouran accions concretes com a projectes de millora viària, creació de noves voreres, repavimentació, subministrament d'aigua, millora d'enllumenat públic, de sanejament, dotació de zones verdes, regeneració paisatgística, vigilància amb càmeres, generació d'energies renovables, instal·lació de contenidors subterranis, senyalètica, identificació de carrers, o dotació de carrils bicis, entre uns altres. Cal destacar que el IVACE finança el 70% del cost de les obres, per la qual cosa des de l'Ajuntament d'Ontinyent s'ha invertit el 30% restant. El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, destacava el caràcter urgent amb el qual s'han tramitat aquestes adjudicacions i incidia que “aquestes accions milloraran notablement els serveis i la imatge dels polígons, suposant un canvi transcendent per a posar en valor els nostres polígons, la qual cosa farà més atractiva l'arribada de noves empreses a la ciutat”.

Publicado en Local 01 / 09 / 2017