Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

Declarat un incendi al Genovés

Emergències de la Generalitat va informar que a les 17:58 el foc estava estabilitzat

Efectius de bombers de la Generalitat Valenciana i del Consorci Provincial de Bombers de València treballen en l'extinció d'un incendi que s'ha declarat a la zona de la Xopà d'Alboi, al Genovés, a la província de València. A les 17:58, el foc estava estabilitzat.

El foc ha començat aquest diumenge per la vesprada, i s'ha decretat com un incendi amb un Índex de Gravetat Potencial 1, ja que, segons ha informat el 112 en el seu compte de Twitter, el focus es troba prop d'habitatges i de les vies del tren. Segons fonts consultades per aquest diari, els serveis d'extinció del foc han hagut de desallotjar uns 60 vehicles de la zona de pícnic per seguretat.

L'incendi forestal, declarat en les proximitats de la Cova Negra, ha provocat el tall de la línia fèrria Xàtiva-Alcoi entre Xàtiva i Ontinyent. La circulació ferroviària ha quedat tallada i existeixen problemes en la carretera del Genovés a causa del foc. De moment ha quedat suprimit un tren bloquejo a Ontinyent i s'ha donat servei als viatgers afectats amb transbords directes a Xàtiva i un microbús que trasllada als afectats a les seves poblacions excepte al Genovés pels problemes existents en la carretera. Els bombers forestals de la Generalitat estan treballant sobre la mateixa via. Al voltant de mig centenar de travesses, encara de fusta, estan cremant, per la qual cosa es tem que ho danys a la via puguin ser més profunds.

En les labors d'extinció treballen sis mitjans aeris, l'helicòpter de la Generalitat Valenciana, tres unitats de bombers forestals, tres autobombes, dos vehicles de coordinadors del consorci provincial, cinc brigades de la Diputació, una unitat de vigilància i agents mediambientals.