Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasDeportes

El jutge manté el secret de sumari del cas Alqueria per no perjudicar la investigació de delictes de ‘gravetat notòria’

El jutge del Jutjat d’Instrucció número 9 de València ha acordat de mantenir el secret sumarial del ‘cas Alqueria’.

Ho recull un auto de data 10 de juliol, a què ha tingut accés Europa Press, en què l’instructor destaca que la documentació recollida en els escorcolls ‘encara no ha pogut ser ordenada ni bolcada, ni menys encara analitzada’.

El jutge ha rebutjat per això la petició d’un dels investigats d’aixecar el secret de les actuacions i considera que el coneixement públic d’aquesta informació ‘podria posar en greu risc’ el resultat de la investigació. Així, incideix que en aquest cas el ‘sacrifici’ del dret de defensa que suposa la declaració de secret de la causa ‘es justifica plenament i de forma ponderada i efectiva, amb vista a l’obtenció d’un bé encara més gran, del principi de justícia i de la seua consecució’.

Els investigats van quedar en llibertat el 28 de juny passat en una causa oberta per prevaricació i malversació per presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra, després d’acollir-se al dret de no declarar davant l’instructor, encara investigats en el procediment.