Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

María Such parla sobre la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat a la Mancomunitat

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere ha informat en la Vall d’Albaida de les accions impulsades en aquesta matèria des de la Generalitat Valenciana

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida acollia la passada setmana un encontre amb la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Generalitat Valenciana, María Such, per a parlar tractar sobre la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat i anunciar una nova línia de subvencions per a la contractació d’aquests professionals. En aquesta reunió també es comptava amb la presència des de l’institut de la tècnica, Laura Natividad, i des de la Mancomunitat del seu president, Vicent Gomar i el conseller de l’àrea d’Igualtat, Jaime Peris; a més van assistir agents municipals d’igualtat, personal de Serveis Socials i diversos regidors i regidores de la comarca.

Such va fer un repàs del treball i les accions impulsades en matèria d’igualtat des de la Generalitat Valenciana, en concret del funcionament de la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat, que substitueix al servei anterior d’Infodona i que vol integrar en aquesta a les mancomunitats. La directora general va destacar la creació d’una nova línia de subvencions per a impulsar la contractació d’agents i promotors d’igualtat, amb l’objectiu que tots els municipis puguen tenir professionals i recursos per a treballar per l’erradicació de les violències masclistes i la igualtat real i efectiva.

Vicent Gomar agraïa a Such la seua presència a la Vall d’Albaida per a explicar de primera mà aquestes accions i incidia que des de la Mancomunitat “som molt conscients de com és de necessari continuar treballant per la implantació de polítiques igualitàries i perquè tots els municipis de la comarca disposen dels elements per a açò. Per això vam crear l’àrea d’Igualtat, una àrea nova però imprescindible per a transformar la societat i eliminar qualsevol classe de violència masclista” explicava el president.

Per la seua banda, Jaime Peris, recordava les accions que s’estan duent a terme des d’eixa àrea, com el curs per a professionals de l’àmbit social enfocat al sexisme en el món de l’oci, les I Jornades d’Igualtat i Coeducació organitzades junt amb el Cefire a octubre o el curs gratuït i online “Aproximació als micro masclismes i els mites per a prevenir les violències masclistes”.