Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

Joves Socialistes rebutja pactar amb partits polítics que blanquegen a l'extrema dreta

L'organització juvenil condemna el clima de crispació política provocat per “la dreta tricèfala”

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) no toleraran que l'extrema dreta arribe a les institucions valencianes “amb la força de les idees i la mobilització social, en les urnes i als carrers”. Així ho van aprovar per escrit el passat cap de setmana a Benigànim, a través d'una resolució presentada en el seu Comitè Nacional que va obtindre el suport unànime de l'organització juvenil.

En aquest document, a més, Joves Socialistes condemna el “clima de crispació i brega” política que viu el país, provocat per “una dreta tricèfala amb una total mancança de cultura democràtica i una visió patrimonialista i autoritària del poder”, que no solament ha derivat en el rebuig a uns Pressupostos Generals de l'Estat necessaris per a la Comunitat Valenciana, sinó que també “envia un missatge d'odi a tota una generació de joves, en comptes de fer que es reconcilien amb la bona política”, denuncien.

En aquest sentit, les i els joves socialistes assenyalen que també rebutjaran “qualsevol aliança amb aquelles forces polítiques que blanquegen, quan no assumeixen, el discurs de la ultradreta populista, masclista i lgtbfòbica”, en clara al•lusió als pactes del Partit Popular i Ciutadans amb el partit d'extrema dreta VOX a Andalusia.

D'altra banda, Joves Socialistes anuncien que eixiran al carrer per a defensar les polítiques públiques impulsades pels Governs socialistes de Ximo Puig i Pedro Sánchez, “els millors aliats de la joventut valenciana”, així com li projecte socialdemòcrata com “la millor alternativa per a garantir la igualtat d'oportunitats, benestar i drets” per a la joventut.