Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Roger Cerdà adverteix: “només una ampla majoria del Partit Socialista garanteix que Xàtiva continue avançant”

L'alcalde de Xàtiva presenta la campanya electoral del PSPV-PSOE, basada en polítiques per a les persones, creixement econòmic, turisme i cultura i noves infraestructures

Roger Cerdà ha presentat la campanya “Si tu vols, més Xàtiva”, amb què els socialistes de Xàtiva volen revalidar l'alcaldia per a que continue avançant la ciutat. Acompanyat per Xelo Angulo i alguns altres dels candidats del PSPV-PSOE, com ara Ignacio Reig, Raquel Caballero, Ricardo Martínez o Reme Sinisterra, Cerdà ha deixat clar que “només una ampla majoria del Partit Socialista és garantia de que Xàtiva continue creixent, continue avançant. El nostre és un projecte en què cabem tots i totes”.

Cerdà ha afirmat que “els socialistes portem un programa realista, que dóna resposta a les necessitats de la ciutadania, amb mesures realitzables i no amb castells a l'aire, ja que en quatre anys de govern hem mantingut contactes diaris amb la ciutadania i coneguem perfectament què és el que necessita Xàtiva”. L'alcalde ha desgranat una relació de les principals propostes del seu programa, que es basa en quatre línies estratègiques, amb tot un seguit de mesures a implantar. Aquestos “quatre pilars”, en paraules de Roger Cerdà, són “les polítiques per a les persones, amb polítiques socials que hem multiplicat però que volem continuar reforçant; les polítiques de creixement econòmic que generen ocupació, també una part fonamental com tota la sèrie de mesures de potenciació del turisme i la cultura i, com no, l'aposta per les inversions en infraestructures que milloren la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Xàtiva”.

Cerdà ha llançat un missatge de serenitat: “ens presentem a aquestes eleccions amb la sensació d'haver fet la nostra tasca, amb la sensació de que hem fet tot allò que aquesta ciutat necessitava. Fa quatre anys, els veïns i veïnes de Xàtiva decidiren donar-nos un vot de confiança per a treure endavant la ciutat. Afrontem aquesta campanya amb serenitat, però conscients de que necessitem d'un ampli recolzament per a continuar creixent i que les bases que hem construït donen els seus fruïts”.

Per la seua banda, Xelo Angulo ha avançat l'agenda de campanya “amb actes per tots el barris de la ciutat, per a anar porta a porta traslladant les nostres propostes i demanant el suport majoritari de la ciutadania”. Angulo ha explicat que “cada dia anirem desgranant les distintes mesures que portem en el programa”.

Posteriorment, preguntat per un avanç de les distintes propostes, Roger Cerdà ha destacat que “una de les principals mesures en l'àmbit de les polítiques socials és que destinarem 100.000 euros a l'any a un programa d'ajuda al lloguer d'habitatge per a les persones de Xàtiva, a més de les de la Generalitat Valenciana”. Respecte a les propostes per al creixement econòmic, Cerdà ha desvetllat que “nosaltres hem treballat en les diferents associacions empresarials i hem acordat amb ells que cal implantar un pla de modernització del comerç, per a fer-lo més competitiu i ajudar-lo a l'adaptació digital, creant una marca que siga Xàtiva Turisme i Comerç”. Pel que fa a l'apartat de turisme i cultura, Cerdà aposta per crear un “espai turístic en la part històrica de Santa Clara, on es fomenten distintes propostes d'oci i cultura”, mentre que ha recordat que la part nova del convent es destinarà a la creació del nou Palau de Justícia. Finalment, en l'apartat d'infraestructures, l'alcalde, a més de confirmar altres inversions previstes com el nou col•legi del Pla de la Mesquita o el nou centre de salut, ha volgut destacar l'ampliació del pavelló de voleibol amb una nova ala destinada a albergar noves pistes, que es durà a terme en 2020.

Publicado en Local 13 / 05 / 2019