Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

La Assemblea General de Caixa Ontinyent aprova els comptes de 2018

Dinamitzar l'economia de la zona, serveis digitals i obra social centren les actuacions per a 2019.

Caixa Ontinyent ha celebrat esta vesprada Assemblea General ordinria, amb assistncia de 33 dels 46 membres que la conformen, s a dir, el 71,74% dels seus consellers generals.

Els resultats mostren un benefici, abans de sanejaments i dotacions, de 10,0 milions d'euros, que queda en 8,4 milions d'euros desprs de les provisions pertinents. Desprs del pagament d'impostos, als quals es destina 1,9 milions d'euros, el benefici net se situa en 6,5 milions d'euros, un 5,40% superior al del 2017.

La distribuci dels beneficis eleva el nivell de capitalitzaci de l'entitat (en destinar-se 5,3 milions d'euros a reserves) i potncia les accions de la seua obra social (a les quals es destinen 1,2 milions d'euros).

La morositat baixa al 5,96% amb una cobertura de 98,17%, i el capital CET1 se situa en el 16,42%, molt per damunt del mnim exigit pel Banc d'Espanya.

Dinamitzaci de l'economia

Entre les lnies d'actuaci per a 2019, es pretn continuar impulsant l'activitat econmica de les comarques centrals valencianes possibilitant un finanament adequat que permeta a les empreses i famlies complir els seus projectes i millorar el seu benestar.

Aix, en 2018 els prstecs, crdits, descompte comercial i finanament d'importacions i d'exportacions han suposat ms de 874.000 operacions per import de 1.755 milions d'euros.

Digitalitzaci

Un dels objectius per a l'exercici 2018 era ampliar els canals de relaci amb el client, mantenint al mateix temps el tracte directe a travs de les oficines. En eixe sentit, s'han ampliat les prestacions automatitzades en les prpies oficines, s'ha impulsat l'oficina digital, s'ha renovat la banca electrnica, s'ha posat en marxa un nou portal de valors, s'han activat les transferncies immediates i s'ha reforat la seguretat en les transaccions.

2019 s'ha estrenat amb una nova APP per a clients i l'ampliaci de mitjans de pagament digitals amb la incorporaci d'Apple Pay, a ms de la previsible incorporaci a l'estiu de nous productes similars.

Obra Social

Els resultats de 2018, juntament amb altres romanents, recuperacions i ingressos permeten un pressupost d'obra social, per al 2019, de 1,8 milions d'euros.

Enguany es donar preferncia a la recentment constituda Fundaci Caixa Ontinyent, amb dos objectius bsics: augmentar l'abast del programa d'educaci financera i recuperar les activitats del Mont de Pietat.

A ms:

- Es mantindran els programes establerts: centres implantats, programa de publicacions, collaboraci amb els collectius, presncia als Campus i gesti de les fundacions participades.

- Es reestructurar la Responsabilitat Social Corporativa, amb la collaboraci de la Universitat de Valncia, per a adaptar a les circumstancials actuals el comproms de l'entitat amb els drets humans i amb el medi ambient, aix com amb el seu personal, clients, provedors, administraci pblica, collectius i societat en general.

Marxa de l'exercici 2019

El President de l'entitat, Antonio Carbonell, tamb ha comentat la situaci del sector financer i els canvis que ha d'assumir per la nova legislaci, l'adaptaci del govern corporatiu i de l'atenci al client, i la irrupci de nous agents tecnolgics.

Quant al balan de gesti, a 31-05-2019 el benefici net se situa en 3,4 milions d'euros, amb increment del 17,83% sobre el mateix perode de l'any anterior.