Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Fontanars dels Alforins inicia hui la tradicional 'Festa de les Xiques'

Entre les novetats aquest any destaquen el 'Tardeo popular’, amb vi, cervesa i productes tradicionals, artesans i de proximitat de la zona ‘dels Alforins'. A la nit, l'orquestra Montecarlo actuarà a la plaça Verge del Rosari.

Un any més, Fontanars dels Alforins es prepara per acollir les festes que donen inici a la temporada estival. La 'Festa de les Xiques' s’iniciarà aquesta nit amb un sopar de 'pa i porta' amb animació musical, i es projectarà fins diumenge, dia destacat de la celebració.

Als tradicionals campionats d’escampilla, pilota valenciana, petanca, cucanyes o paella gegant, demà dissabte, se sumen com a novetat aquest any el 'Tardeo popular’, amb vi, cervesa i productes tradicionals, artesans i de proximitat de la zona ‘dels Alforins'. Amenitzada pel grup Jotajaybers, hi haurà degustacions dels forns i carnisseries de la zona, juntament amb els vins 'dels Alforins'. Ja a la nit, la plaça Verge del Rosari comptarà amb l'actuació de l'orquestra Montecarlo.

Diumenge, dia gran de la celebració, iniciarà la jornada la tradicional solemne missa, que comptarà amb la presència de les Festeres i Quintos (organitzadors d'aquesta festa), les autoritats i la Junta de Fàbrica. Després, tindran lloc diverses cercaviles i la mascletà a càrrec de la Pirotècnia Europlà al migdia, ja a la vesprada es donarà pas a la solemne processó a la Immaculada i al nomenament de les Festeres i Quintos de 2020. En acabar, un castell de focs artificials posarà el punt i final a la celebració.

En paraules de l'alcalde, Julio Biosca, 'convidem a totes i tots els veïns i visitants a viure una de les nostres festes més emblemàtiques que, sense dubte dóna inici a la temporada estival i, amb ella, a un intens programa d'activitats que ofereix la població aprofitant l'arribada del bon temps '.

Entre els actes més destacats que donaran inici a aquesta programació de l’ 'Estiu Viu' se situen una retransmissió en directe de l'òpera Il Trovatore, de Giuseppe Verdi, des del teatre Real de Madrid i que projectarà Fontanars dels Alforins dissabte que ve dia 6 de juliol, a les 21.00h. a la plaça de la localitat.

Publicado en Local 28 / 06 / 2019