Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Artur Heras presenta el seu llibre «Ribera i jo» a la Casa de la Cultura de Xàtiva

L’acte comptarà amb la presència de Manuel Vicent, Anacleto Ferrer i Raimon

El divendres 5 de juliol, a les 19:30 hores, es presentarà a la Casa de la Cultura de Xàtiva el llibre d’Artur Heras «Ribera i jo». La presentació comptarà amb l’assistència de Manuel Vicent, Anacleto Ferrer, Raimon i el mateix autor, que signarà exemplars.

Ribera i jo és un dietari singular, profusament il•lustrat, que combina idees i records personals amb reflexions al voltant de la vida i de l’art. Un dietari «a dues veus» en el qual Artur Heras fa confluir la seua pròpia experiència vital i intel•lectual amb la del pintor Josep de Ribera, ambdós nascuts a Xàtiva i allunyats de la ciutat des de joves. Heras rememora la Xàtiva dels seus orígens i recrea la de Ribera, molt similars les dues a pesar de la distància temporal que les separen.

Heras imagina Ribera amb tot el seu entorn: la família, els amics, l’exili, la seua relació amb el poder, com creix com a artista, i com viu i mor a Nàpols. El llibre serveix per a comprendre millor i valorar l’obra de Ribera, superant els tòpics precedents i esfondrant les mentides de les quals ha estat objecte.

Publicado en Local 02 / 07 / 2019