Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

L’Alcalde d’Albaida es posa un sou de 42.000 euros anuals un increment d’un 10% respecte a la passada legislatura. Els socialistes denuncien el fet i es desmarquen de la pujada del sou de l’Alcalde

El portaveu socialista, Josep Penadés, s’oposa a l’augment del sou de l’Alcalde i de les indemnitzacions dels regidors i de les regidores per l’assistència a sessions d’òrgans col•legiats. També demana disminuir les competències de la Junta de Govern en favor del Plenari, la qual cosa afavorirà la participació i el debat de l’oposició en la gestió i control del govern municipal.

En el plenari extraordinari de divendres 28 de juny, el grup Compromís d’Albaida va fer valer la majoria absoluta per donar aprovació a la continuació de la dedicació exclusiva de l’alcalde, Josep Albert, en efectes de l’1 de juliol de 2019, amb unes retribucions brutes anuals de 42.000 euros, autoritzant així mateix l’exercici privat de la seua professió de manera marginal. De la mateixa manera, s’aprova incrementar un 10% les indemnitzacions a regidors/res per assistències a sessions d’òrgans col•legiats (50 euros per plenaris, comissions informatives i sessions de la Junta de Portaveus, i 100 euros per sessions de la Junta de Govern). El grup Socialista d’Albaida considera que els recursos del consistori deuen destinar-se prioritàriament a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

El portaveu socialista, Josep Penadés, va manifestar que no pot ser que una de les primeres decisions de l’actual equip de govern siga la pujada del sou dels càrrecs públics, que de primer cal disminuir la pressió fiscal sobre la ciutadania, perquè la gent puga notar en la seua butxaca la incipient recuperació econòmica del nostre consistori. A més, diu que encara queda per assumir al voltant del 60% dels 19,5 milions d’euros que va posar de manifest l’auditoria externa que es va fer l’any 2011, i que l’any 2020 tornarem a pagar el deute de 6,6 milions d’euros del Pla de Pagament a Proveïdors que es va refinançar amb una entitat bancària l’any 2018, tot acordant una carència de dos anys sobre el capital.

Penadés ha assenyalat que s’ha pres la decisió unilateralment i que considera que no és el moment més adient per incrementar el sou de l’alcalde ni de les indemnitzacions als regidors i a les regidores per assistir a les reunions dels òrgans col•legiats.

Publicado en Local 04 / 07 / 2019