Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

Fontanars dels Alforins aprova el Pla General d'ordenació urbana on prioritza el territori agrícola i paisatgístic

El Pla ha buscat la participació de veïns i veïnes de la localitat per poder cobrir totes les necessitats de la població d'Agullent

L'Ajuntament de Fontanars dels Alforins acaba materialitzar el Pla General d'ordenació urbana. El document que recull els paràmetres per organitzar el futur de la població és el resultat d'una profunda anàlisi de la situació real de la població, les seues fortaleses i debilitats, incorporant a més els estudis tècnics necessaris i la participació ciutadana.

La participació ha estat clau en la consecució de el Pla. L'alcalde, Julio Biosca, agraeix, "a totes i cadascuna de les persones que s'han preocupat per la realització d'aquest document, resultat d'una enorme suma de propostes i millores de la població".

El 2005 es van iniciar els primers intents de desenvolupar aquest pla, encara que no seria fins a 2008 quan es va albirar el canvi de paradigma, amb l'augment de la col•laboració de les veïnes i veïns. Ara, 14 anys després, per fi ja és tota una realitat.

Des de l’ajuntament destaquen el gran potencial dels Alforins, i el seu deure en la protecció del seu paisatge, amb l'objectiu que seguisca sent referent per al turisme.