Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Ontinyent obrirà la seua Fira amb la lectura pública del Privilegi Reial d’Alfons el Magnànim

Un text escrit en llatí renaixentista que llegirà l'actriu Andrea Nàcher al aparcament de la Sala Gomis

Ontinyent obrirà hui la seua Fira amb la primera lectura pública en època moderna del Privilegi Reial que Alfons el Magnànim va concedir en 1418 a la ciutat per a la celebració de la Fira. El text original, ha estat traduït per la professora ontinyentina Inés Portero, qui explicava que la traducció “ha presentat dificultats, en ser llatí del renaixement i no llatí clàssic, raó per la qual dur-la a terme ha estat un repte, però també una satisfacció com a ontinyentina”.

La lectura d’aquest document històric rescatat de l’arxiu municipal estarà a càrrec de l’actriu Andrea Nàcher a les 7 i mitja de la vesprada a la zona d’estacionament de la Sala Gomis, des d’on partirà posteriorment un espectacle itinerant.

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, animava a la ciutadania d’Ontinyent i les comarques veïnes “a assistir i gaudir d’aquest espectacle inaugural i de tot allò que oferirà la ciutat al llarg del cap de setmana”. Cal recordar que La Fira d’Ontinyent comptarà enguany per primera volta amb una “Fira Jove” amb tallers, jocs online, de taula i música en directe.

D’altra banda, la Fira d’automoció "Firauto" comptarà amb descomptes especials que en alguns casos pot superar els 3.000 euros tant en vehicles nous com de quilòmetre zero als seus 24 tallers expositors.

Publicado en Local 15 / 11 / 2019