Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Martínez Dalmau qualifica Ontinyent de "municipi modèlic" en matèria de regeneració urbana

Un dels assumptes més destacats ha estat la situació del veïnat i les cases afectades per la DANA al carrer Cantereria, objecte d’un Pla de Regeneració i Emergència Habitacional impulsat per l’Ajuntament, per al que es demana la col•laboració de la Generalitat.

El Vicepresident segon del Consell i Conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat Ontinyent junt a l’Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez per tractar diversos temes, on també han participat la Directora General d’Habitatge,Elena Azcáraga; el Director General de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, Alberto Aznar; i diversos regidors, regidores i personal tècnic.

Un dels assumptes més destacats ha estat la situació del veïnat i les cases afectades per la DANA al carrer Cantereria, objecte d’un Pla de Regeneració i Emergència Habitacional impulsat per l’Ajuntament, per al que es demana la col•laboració de la Generalitat. En aquest sentit, l’alcalde explicava al Vicepresident que el futur de la zona passa per l’adquisició dels 20 immobles i 40 habitatges més afectats, per tal de demolir-los i convertir la zona en un parc inundable; a més de l’estabilització dels talussos adjacents al carrer Tirador. Per la seua banda, el Vicepresident Dalmau anunciava que dins del conveni de col•laboració signat entre la Generalitat i CriteriaCaixa, es posaran a disposició dels ciutadans una vintena d'habitatges a Ontinyent, que es destinaran a persones afectades pel temporal i per a atendre emergències habitacionals en el municipi.

També s’han visitat les obres que s'estan desenvolupant dins de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del barri de la Vila i el centre històric El Raval d'Ontinyent, amb una inversió pluriennal de més de 2’2 milions d'euros del Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament i els particulars, que inclou en 2019 una subvenció de 475.000 euros del Ministeri i 210.000 de la Generalitat. Igualment, es repassava l'actuació prevista en el nou programa ARRU, amb una inversió d'1.620.000 del Ministeri de Foment i 351.000 de la Generalitat, que sumat a l'anterior programa permetrà intervindre en més de 140 habitatges del centre històric d'Ontinyent.

Durant la visita, l’Alcalde ha mostrat també al Vicepresident el lloc on van a actuar-se amb els 3 milions d’euros que rebrà l’Ajuntament de la sentència de l’antic IVVSA, incloent la construcció de 12 habitatges; a més de la zona de les obres previstes per a restaurar la muralla nord al barri de La Vila.

Publicado en Local 22 / 11 / 2019