Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

Dos documentals valencians es projecten hui a Montaverner

Aquesta vesprada a partir de les 6 i mitja es projectarà ‘The Cut’, documental dirigit per Ernest Sorrentino i Maria Andrés.Després el director Juli Esteve, presentarà a ‘Amado Granell, el valencià que va alliberar París’ que acosta la figura d’aquest militar valencià. La projecció començarà a les 8 de la vesprada.

La producció valenciana ocupa un lloc destacat dins la selecció de documentals que es projecten a MON•DOC. Per aixó, aquesta vesprada a partir de les 6 i mitja es projectarà ‘The Cut’, documental dirigit per Ernest Sorrentino i Maria Andrés, que descobrix el drama de la mutilació genital femenina, una pràctica que no respecta els drets humans però que milers de joves, musulmanes i cristianes, patixen cada any al continent africà. El documental ens trasllada a Kènia, on es comprovar com l’educació és la clau per acabar amb aquesta pràctica clandestina. Aquest treball ha estat premiat com a millor llargmetratge valencià a l’edició 2018 de DocsValència.

Després el director Juli Esteve, autor d’altres treballs com ‘Algèria, el meu país’ o ‘Del Montgó a Manhattan’, presentarà a Montaverner a ‘Amado Granell, el valencià que va alliberar París’ que acosta la figura d’aquest militar valencià que, comandant ‘La Nueve’, una unitat de republicans espanyols de l’exèrcit francés, va ser el primer oficial en entrar als carrers de París quan va ser alliberada dels nazis. La projecció començarà a les 8 de la vesprada.