Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Ontinyent augmentarà fins els 36,5 milions de euros els pressupostos per a 2020

El pressupost per a 2020 del Govern d’Ontinyent també destacarà per la seua aposta pels serveis socials i l’educació, amb 6 milions d’euros al marge de la despesa en personal per al desenvolupament de programes i projectes com millora d’infrastructures.

L’Ajuntament d’Ontinyent comptarà en 2020 amb un pressupost de més de 36 milions d’euros, un 4% més que en l’exercici anterior degut a l’augment de les inversions concedides per altres administracions. Per eixe motiu, el Govern d’Ontinyent incrementa la seua capacitat inversora respecte de l’any 2019 i en 2020 superarà els 10,7 milions de euros mentre es reduïx el deute bancari i la càrrega financera sense haver de pujar els impostos municipals. Pel que fa a l’apartat social, un de cada quatre euros del pressupost municipal es destina a política per a les persones.

Segons ha explicat l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, que presentava el projecte de pressupostos acompanyat per la regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, els comptes per a 2020 “preparen a l’ajuntament i la ciutat per als reptes del futur, generant ocupació gràcies a les inversions i mantenint una reducció constant del deute”. El deute municipal es rebaixarà en 820.000 euros, la qual cosa permet rebaixar la despesa financera en un 24%.

El pressupost per a 2020 del Govern d’Ontinyent també destacarà per la seua aposta pels serveis socials i l’educació, amb 6 milions d’euros al marge de la despesa en personal per al desenvolupament de programes i projectes com millora d’infrastructures. També es destinaran més de 3 milions d'euros a accions de recuperació i conservació d’elements patrimonials.

El projecte de pressupost, a més, donarà continuïtat a l’aposta per la participació ciutadana, amb 1’2 milions de euros per a accions decidides per la ciutadania de manera individual i també col•lectiva.

Publicado en Local 09 / 12 / 2019