Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Compromís per Ontinyent demana per escrit al Govern d’Ontinyent que es respecte la convocatòria de Plenaris Ordinaris

En els sis mesos de legislatura només s'han convocat dos Plenaris ordinaris, el 25 de juliol i el 31 d'octubre.

Aquest dimarts, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, i la regidora Paloma Alberola presentaven un escrit al registre d'entrada de l'Ajuntament d'Ontinyent, en el qual reclamen a l'alcalde Jorge Rodríguez que es corregisca la no convocatòria d'un Plenari ordinari mensual, com estableix la legislació.

En aquest sentit, Calabuig explicava que "en els sis mesos que porten de legislatura només s'han convocat dos Plenaris ordinaris, el 25 de juliol i el 31 d'octubre. ".

Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola recordava que "la diferència entre un Plenari ordinari i un extraordinari és que en el cas del Plenari ordinari la presència de mocions, precs i preguntes és obligatòria, permetent la tasca de fiscalització dels grups de l'oposició. Per contra, en el cas del Plenari extraordinari, açò depén de la voluntat de l'alcalde ".

Per últim, Calabuig i Alberola avisaven que "aquest és el primer pas a nivell administratiu per reclamar el compliment de la llei i el respecte a la ciutadania, representada també en el Plenari pels grups de l'oposició".

Publicado en Local 12 / 12 / 2019